Συνελήφθη στις Βάσεις και τον έστειλαν «πακέτο» στην Αγγλία για ξέπλυμα (Φωτογραφία)

Συνελήφθη στις Βάσεις και τον έστειλαν «πακέτο» στην Αγγλία για ξέπλυμα (Φωτογραφία)

07/12/2017 - 13:19
topika-sponsor-logo
Του Γιώργου Μιχαηλίδη

 Τουρκοκύπριος που συνελήφθη από την αστυνομία των Βάσεων πριν μερικούς μήνες στον Άγιο Νικόλαο και  καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πάνω από πέντε χρόνια, εκδόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για κατηγορίες σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο άνδρας Kamil Ozalp, κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου, συνελήφθη στην Αγγλία τον Μάιο, αφού βρέθηκε ότι είχε στην κατοχή του 100.000 λίρες στερλίνες.

Ωστόσο, αφού απελευθερώθηκε με εγγύηση, ο Ozalp εγκατέλειψε τη χώρα και κρυβόταν στο βόρειο τμήμα, ενώ οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου συνέχισαν την έρευνά τους εναντίον του.

Οι επακόλουθες έρευνες αποκάλυψαν την κλίμακα των εγκλημάτων του Ozalp και  ότι είχε σκοπό να νομιμοποιήσει περισσότερα από £1 εκατομμύρια.
 


 
Ο επικεφαλής επιθεωρητής Mustafa Kemal της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων εξήγησε: «Είχαμε έρθει σε επαφή με την Υπηρεσία Εθνικού Εγκλήματος για να μας ενημερώσουν για τον Ozalp και συγκεντρώσαμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι συχνάζει σε ένα σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στις περιοχές των Κυρίαρχων Βάσεων . "
 

Ενεργώντας με μυστικότητα, αξιωματικοί της αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση και βρήκαν τα ίχνη του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια συνελήφθη και κρατήθηκε υπό κράτηση εν αναμονή των ακροάσεων έκδοσης.

 
Αφού αρχικά παραδέχτηκε την ενοχή του για μικρότερη κατηγορία , ο Ozalp ανέτρεψε την αίτησή του και τώρα θα περάσει τα επόμενα πέντε χρόνια και τρεις μήνες στη φυλακή.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής συνέχισε: "Αυτό είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την Αστυνομία της SBA, την Εθνική Υπηρεσία για την Εγκληματικότητα και όλες τις άλλες αρχές που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να φέρουν αυτόν τον άνθρωπο στη δικαιοσύνη.
 
 

 

Μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον σας!

Close