Ποια ηλικία είναι ευαίσθητη στο αλκοόλ στην Κύπρο

Ποια ηλικία είναι ευαίσθητη στο αλκοόλ στην Κύπρο

07/12/2017 - 17:51
topika-sponsor-logo

Η  5η  εβδομάδα  ευαισθητοποίησης ενάντια στο αλκοόλ  ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και εστιάζει κυρίως στην  προώθηση καλών πρακτικών για μείωση  της προσβασιμότητας  στο αλκοόλ  ανάμεσα  σε ανήλικα  παιδιά,  αλλά  και  τη  μείωση  της υπέρμετρης κατανάλωσης ανάμεσα στους νέους ηλικίας 18-25 ετών.
 
Ανακοίνωση της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων αναφέρει ότι «οι παρεμβάσεις που εφαρμόζονται εστιάζονται σε παρεμβάσεις όπως αυτές προωθούνται από τον  Παγκόσμιο  Οργανισμό  Υγείας,  το  Δίκτυο Πολιτικής του Αλκοόλ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Εθνική Πολιτική και Δράση για το Αλκοόλ και  άλλους  διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς».
 


 
Προσθέτει ότι στα πλαίσια της εβδομάδας ευαισθητοποίησης ενάντια στο αλκοόλ προωθούνται σχετικά τηλεοπτικά  σποτ τα  οποία  προβάλλονται  παγκύπρια  σε κινηματογράφους καθώς και στα δύο τηλεοπτικά κανάλια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
 
Επίσης, συνεργάτες της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων συμμετέχουν στην εκστρατεία με δικές τους δράσεις για ενίσχυση  των  μηνυμάτων  για  την  επιβλαβή χρήση αλκοόλ προς τους νέους αλλά και προς το ευρύτερο κοινό.

 

Πηγή: 
ΚΥΠΕ
Μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον σας!

Close