«Καλημέρα,μπαμπά στον ουρανό»: Παιδιά διαζευγμένων συγκλονίζουν

«Καλημέρα,μπαμπά στον ουρανό»: Παιδιά διαζευγμένων συγκλονίζουν

Συγκλονιστικά μηνύματα από παιδιά διαζευγμένων γονέων στην Κύπρο λαμβάνει καθημερινά η οργάνωση Cyprus Fatherhood Initiative. 

Στην Κύπρο όπου τα διαζύγια συνεχώς αυξάνονται, τα παιδιά είναι αυτά που θα βγουν αλώβητα εάν οι δυο γονείς αντιμετωπίσουν τα παιδιά τους με αγάπη και υπευθυνότητα. Δυστυχώς όμως, σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά βρίσκονται έρμαια σε διαμάχες των γονέων και γίνονται θύματα καταστάσεων ενώ κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να υφίσταται.

«Καλημέρα, μπαμπά μου που είσαι στον ουρανό»

Το παρακάτω μήνυμα προέρχεται από μια 25χρονη η οποία όταν ήταν παιδί είχε αποξενωθεί από τον πατέρα της. Ο μπαμπάς της πέθανε πριν από λίγο καιρό και το έγραψε με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα: 

«Καλημέρα μπαμπά μου που είσαι στον ουρανό. Εύχομαι να είσαι καλά εκεί που είσαι και να ξέρεις πως σε σκέφτομαι συνέχεια. Λυπάμαι που είχα την ευκαιρία να σε ζήσω τόσο λίγα χρόνια. Δεν φταίω εγώ αν οι καταστάσεις της ζωής ήταν τέτοιες που δεν μας άφησαν να είμαστε μαζί. Λυπάμαι τους ανθρώπους εκείνους που με κράτησαν μακριά σου. Πραγματικά τους λυπάμαι επειδή για λύπηση είναι. Δεν μισώ κανέναν πια. Δεν αξίζει να μισάς επειδή όταν μισάς κάνεις πρώτα απ' όλα κακό στον ίδιο σου τον εαυτό. Σπαταλάς την ενέργεια της ψυχής σου άδικα. Τους λυπάμαι επειδή σε μισούσαν περισσότερο από όσο με αγαπούσαν εμένα και προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν εμένα, ένα μικρό κορίτσι τότε, ως όπλο για να πληγώσουν εσένα. Ο χρόνος όμως κυλά, τα παιδιά μεγαλώνουν, αντιλαμβάνονται και αποκαθιστούν τη δικαιοσύνη. Θα συγχωρέσω, επειδή μου ζήτησαν ειλικρινά συγνώμη για όσα έκαναν σ' εμένα και σ' εσένα, πρώτα απ' όλα για να βρω εγώ μέσα μου ειρήνη. Πάντα όμως εσύ θα είσαι ένα σκαλί πιο πάνω απ' όλους μέσα μου. Ήσουν ένας σπουδαίος άνθρωπος, που πάλεψες για μένα και πάντοτε με σεβόσουνα και μ' αγαπούσες. Σ' ευχαριστώ και σ' αγαπώ!»

Ε. Λ.

«Μου είπε ψέματα η μάνα μου»

Ένας 16χρονος καταθέτει τη δική του ιστορία:  «Χώρισαν οι γονείς μου και τσακώνονται συνέχεια. Εγώ είμαι 16 χρονών και έχω ένα μικρό αδερφό. Οι γονείς μας χώρισαν πριν από πέντε χρόνια. Μέναμε με την μάνα μου όταν χώρισαν, δεν μας άφηνε να δούμε τον παπά μου και μου είπε και άσχημα πράγματα για τον παπά μου. Μου είπε ότι εκείνος φταίει που μας άφησε και πως είχε φιλενάδα αλλά όταν κατάφερα να μιλήσω με τον παπά μου είδα ότι μου είπε ψέματα η μάνα μου. Εγώ τους αγαπώ και τους δυο.»

Π.Κ.

«Ο μπαμπάς μου μας άφησε»

«Eίμαι 14 χρονών και είναι οι δικοί μου χωρισμένοι. Μακάρι ο μπαμπάς μου να ήταν όπως εσάς και να ήθελε να ήταν πιο πολύ μαζί μου. Ξέρετε εσείς παλεύετε για να είστε στη ζωή των παιδιών σας όμως υπάρχουν και άλλοι που φεύγουν. Ο μπαμπάς μου μας άφησε και έφυγε. Μακάρι να έπαιρνε ένα τηλέφωνο. Διατροφή δεν με νοιάζει αν δεν έχει να πληρώσει. Σπάνια τον βλέπω και ούτε ένα τηλέφωνο δεν παίρνει. Εσείς λέτε πως τα παιδιά χρειάζονται και τους δυο γονείς, αυτό είναι αλήθεια.»

Κ.Γ

 

10