Ζωντανό γεννήθηκε το βρέφος που εντοπίστηκε νεκρό στο Γέρι

Ζωντανό γεννήθηκε το βρέφος που εντοπίστηκε νεκρό στο Γέρι
Τι κατέδειξε η νεκροτομή

Εν ζωή βρισκόταν το βρέφος που εντοπίστηκε νεκρό σε εργοστάσιο επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών στο Γέρι. Αυτό κατέδειξε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του η οποία διενεργήθηκε στις 9.30 το πρωί στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από τους ιατροδικαστές Ν. Νικολάου και Α. Παπέτα. 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους έχουν ληφθεί δείγματα dna και αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις που θα ρίξουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου νεογνού. Το μωρό είναι ευρωπαϊκής καταγωγής ενώ γεννήθηκε δύο ημέρες πριν.

Οι κακώσεις στο άψυχο κορμάκι του σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, φαίνεται να προήλθαν από μηχανήματα απορριματοφόρου ή από μηχανήματα στη διαλογή σκουπιδιών. Φρικτό εύρημα ο διαμελισμός των χεριών του άτυχου νεογνού. Mέχρι στιγμής η μητέρα του δεν έχει εντοπιστεί.

Το βρέφος εντοπίστηκε νεκρό γύρω στις 7.50 χθες το πρωί, από εργάτες σε εργοστάσιο επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών πάνω σε μηχάνημα του εργοστασίου.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές δείχνουν ότι άγνωστοι έριξαν το βρέφος σε κάδο ανακύκλωσης και ακολούθως το φορτηγό – απορριμματοφόρο το μετέφερε στην περιοχή όπου και εντοπίστηκε στη συνέχεια. 

Οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται σε Αγλαντζιά και Στρόβολο καθώς από εκείνες τις περιοχές εικάζεται ότι  ρίχθηκε το άτυχο βρέφος στα σκουπίδια. Οι έρευνες διεξάγονται την ίδια ώρα σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία σε μια προσπάθεια να βρεθεί η άκρη του νήματος στη σοβαρότατη αυτή υπόθεση που συγκλονίζει την κοινή γνώμη, ενώ έχει εμπλακεί και η κοινοτική αστυνομία.