Πως ο Κυριάκος Κυριάκου ξεγελά Κύπριους-Σε ποιες περιοχές

Πως ο Κυριάκος Κυριάκου ξεγελά Κύπριους-Σε ποιες περιοχές

Καταιγισμός από μηνύματα πολιτών οι οποίοι έχουν πέσει θύματα ενός απατεώνα ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα Κυριάκος Κυριάκου και καταφέρνει ν' αποσπά χρηματικά ποσά, δεχόμαστε από χθες στην OffsiteCy, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυργών το οποίο επέστησε την προσοχή για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Το όνομα του δεν είναι σίγουρο εάν είναι αληθινό ή ψευδώνυμο. Με αυτό φέρεται να συστήνεται.

Επίσημη καταγγελία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ωστόσο στον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου, υπάρχουν αναφορές από πολίτες για την δράση του συγκεκριμένου απατεώνα ο οποίος φέρεται να τάζει εργασία και να παρουσιάζεται ως σεναριογράφος ή ακόμα και ως μάνατζερ του Λάκη Λαζόπουλου βάζοντας στη τσέπη ποσά.

Σε άλλες περιπτώσεις, το ίδιο πρόσωπο φέρεται να αποσπά μικρά χρηματικά ποσά από πολίτες με τους πιο απλούς τρόπους. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει πηγή από την Αστυνομία, ο άνδρας ο οποίος γυρίζει ολόκληρη την Κύπρο, σε πολλές περιπτώσεις σταθμεύει το αυτοκίνητο του σε ανοιχτούς χώρους και στη συνέχεια ζητεί χρήματα για βενζίνη. Δανεικά και αγύριστα...

Όπως ανέφερε στην OffsiteCy ιδιοκτήτρια ινστιτούτου αισθητικής στη Λευκωσία, το συγκεκριμένο πρόσωπο εισήλθε μια ημέρα στον χώρο της και άρχισε να της τάζει δουλειά. ''Έλεγε ότι θα κάνουμε το μακιγιάζ σε ηθοποιούς και τραγουδιστές που θα έρχονταν από Ελλάδα''. Η γυναίκα όμως τον ''μυρίστηκε'' και αρνήθηκε να ''συνεργαστεί'' μαζί του.

Σειρά είχε μια γνωστή της κομμώτρια την οποία προσέγγισε πάλι ο ίδιος, για να αναλάβει όπως της είπε τις κομμώσεις των επωνύμων που θα έρχονταν στην Κύπρο με αμοιβή πολλά χρήματα. Η γυναίκα αρνήθηκε και σε αυτήν την περίπτωση. 

Οι αναφορές για νέο τηλεοπτικό σταθμό

Σε άλλη περίπτωση, όπως πληροφορούμαστε, στο Δάλι, ο απατεώνας παρουσιάστηκε ως σεναριογράφος σε ιδιοκτήτες σουβλατζίδικου. Τους είχε πει ότι θα ανεγειρόταν ένα νέο κανάλι στην περιοχή και ότι θα ήθελε να συνεργαστούν με την παράδοση φαγητού στις εγκαταστάσεις του. Μετά από τρεις ημέρες κι αφού ο ίδιος πηγαινοερχόταν εκεί και έτρωγε... δωρεάν, εξαφανίστηκε.

Οι αναφορές του άνδρα για νέο τηλεοπτικό σταθμό έγιναν και στα Πυργά αλλά και σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, όπως Αγλαντζιά ακόμη και στην Πάφο, προτάσσοντας τη συγκεκριμένη δικαιολογία για να εκμεταλλεύεται ανυποψίαστους πολίτες.

Το γεγονός ότι καταφέρνει ν' αποσπά μικροποσά από πολίτες όπως 20-100 ευρώ, καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το ενδεχόμενο  να γίνει καταγγελία εναντίον του.