Οργή πατέρα 18χρονης που πέθανε στην Πέγεια-Θα κινηθεί νομικά

Οργή πατέρα 18χρονης που πέθανε στην Πέγεια-Θα κινηθεί νομικά
''Την άκουσα να φωνάζει, δεν μπορώ να αναπνεύσω''

Απαρηγόρητος είναι ο πατέρας της 18χρονης Aimee Sweeney η οποία έχασε τη ζωή της την Τρίτη στην Πάφο, έπειτα από αλλεργικό σοκ το οποίο φαίνεται ότι υπέστη. Σύμφωνα με δηλώσεις του θείου της νεαρής στην εφημερίδα ''The Sun'', ο πατέρας θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της ιδιωτικής κλινικής στην οποία μετέφερε την κόρη του προτού καταλήξει στο νοσοκομείο, καθώς θεωρεί ότι θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Το κορίτσι που είχε άσθμα, είχε νιώσει αδιαθεσία ενώ έπαιρνε βόλτα τον σκύλο της στην Πέγεια.

''Έπαιρνε βόλτα τον σκύλο όταν την άκουσα να φωνάζει, δεν μπορώ να αναπνεύσω'', είπε ο πατέρας στο Stv.tv. ''Aμέσως έτρεξα έξω, την άρπαξα και την μετέφερα στην ιδιωτική κλινική''.

Η Έιμι που κατάγεται από την Σκωτία, είχε μετακομίσει το 2016 στην Κύπρο με την οικογένεια της. ''Είμαι πολύ θυμωμένος, αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μπορούσαν να την είχαν βοηθήσει'', δήλωσε ο πατέρας.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα, ''The Sun'', η νεαρή είχε εκτός από άσθμα και αλλεργία στα φυστίκια.

Προτού νιώσει αδιαθεσία, είχε γευματίσει με τους γονείς της σε εστιατόριο.

Τι είχε δείξει η νεκροτομή στη σορό της 

Ο θάνατος της Έιμι προήλθε από ασφυξία σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροτομής επί της σορού της που είχε διενεργήσει η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια θανάτου της 18χρονης θα διευκρινιστούν μετά τη διενέργεια των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Τι είναι το αλλεργικό σοκ

Το αλλεργικό σοκ είναι συστηματική αναφυλακτική αντίδραση του οργανισμού μετά από έκθεση σε αντίστοιχο αλλεργιογόνο. 

Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας στην OffsiteCy ο ειδικός υγιεινολόγος - επιδημιολόγος, δρ Μιχάλης Βωνιάτης το αναφυλακτικό σοκ όπως ονομάζεται, δεν μπορεί να περιμένει, χρειάζεται άμεση δράση. Το άμεσο φάρμακο για δράση σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η αδρεναλίνη. Στο αναφυλακτικό σοκ, ο λαιμός φουσκώνει με αποτέλεσμα να επέρχεται ασφυξία που οδηγεί μέχρι τον θάνατο.

''Άτομα που έχουν έντονες αλλεργίες που οδηγούν σε σοκ θα πρέπει να έχουν πενάκι αδρεναλίνης ώστε όταν επέλθουν τα συμπτώματα, να δράσουν άμεσα''. 

 

 

10