Καθυστερήσεις και μικροπροβλήματα σε 16 πτήσεις στη Λάρνακα

Καθυστερήσεις και μικροπροβλήματα σε 16 πτήσεις στη Λάρνακα

Σημαντικό πρόβλημα προκλήθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας και ανάγκασε τη λειτουργία εφεδρικού μηχανισμού προκειμένου να  αντιμετωπιστεί τεχνικό πρόβλημα σε συστήματα εξυπηρέτησης πτήσεων του αερολιμένα.

Κληθείς να σχολιάσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε από τις δύο το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος Τύπου της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «πράγματι έχει παρουσιαστεί τεχνικό πρόβλημα σε συστήματα εξυπηρέτησης πτήσεων του διεθνούς αεροδρομίου Λάρνακας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλλουν ήδη προσπάθειες για επαναφορά της ομαλής λειτουργίας των συστημάτων, το συντομότερο δυνατόν».  

Παράλληλα, τόνισε  πως «η Hermes έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το εφεδρικό της σχέδιο για αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων. Το σχέδιο προβλέπει την επιστράτευση προσωπικού του αεροδρομίου, το οποίο εξυπηρετεί χειροκίνητα τόσο το επιβατικό κοινό όσο και τις πτήσεις».

Ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής έχουν εξυπηρετηθεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα 16 συνολικά πτήσεις, οκτώ αναχωρήσεις και οκτώ αφίξεις με ανεπαίσθητες καθυστερήσεις της τάξης των 15 περίπου λεπτών» και διαβεβαίωσε πως «δεν προκύπτει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας».

10