Εξελίξεις με την κάρτα φιλάθλου - Το κλειδί για το επόμενο βήμα

Εξελίξεις με την κάρτα φιλάθλου  - Το κλειδί για το επόμενο βήμα

Mέχρι το τέλος του Μαρτίου ο Βρετανός σύμβουλος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού θα είναι σε θέση να δώσει τις προδιαγραφές του συστήματος εφαρμογής της περιβόητης κάρτας φιλάθλου. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που αποτελεί και την αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των τελικών προσφορών από τις τέσσερεις εταιρίες που δείχνουν ενδιαφέρον για την εγκατάσταση και διαχείριση του συστήματος.

Τα πάντα θα κριθούν στη βάση προσφορών γι’αυτό και οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί. Η επιλογή θα αφορά την πλέον συμφέρουσα προσφορά αλλά τα πάντα είναι υπό την αίρεση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, αφού εάν προκύψει ένσταση θα κληθεί να αποφασίσει η Αρχή και τότε θα προκύψει νέα καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ,μόλις ληφθεί απόφαση θα επιλεγεί ο επενδυτής που θα υπογράψει το σχετικό συμβόλαιο και δυο μήνες μετά θα κληθεί να αρχίσει την έκδοση της κάρτας φιλάθλου. Όλα αυτά υπό την αίρεση ότι δεν θα προκύψει άλλη προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή.

Συνεννόηση με την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ο ΚΟΑ ήλθε σε συνεννόηση με την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ειρήνη Λοϊζίδου – Νικολαϊδου. Όπως αποφασίστηκε, το μητρώο με τα στοιχεία των φιλάθλων θα τηρείται από τον ΚΟΑ,  αλλά στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας και με βάση τις νόρμες που θα τεθούν.

 

Καλή εξέλιξη αλλά..

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης; μιλώντας στην OffsiteCy  χαρακτήρισε καλή εξέλιξη τη συνεννόηση ΚΟΑ – Επιτρόπου, όπως και το γεγονός ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου 2018 θα προκύψουν εξελίξεις. Ωστόσο,  όπως είπε, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά εάν και πότε θα εφαρμοστεί η κάρτα φιλάθλου αφού τα πάντα εξαρτώνται από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών.  Σημειώνεται ότι τα μεγάλα προβλήματα με την κάρτα φιλάθλου άρχισαν όταν ακυρώθηκε η προσφορά της κοινοπραξίας «SPACE HELLAS HTE» η οποία έλαβε το «πράσινο φως» από τον ΚΟΑ για να εφαρμόσει την κάρτα φιλάθλου. Την ίδια ώρα ακυρώθηκε η διαδικασία και τέθηκαν νέα δεδομένα. 

Πως θα εφαρμόζεται η κάρτα φιλάθλου

Ο υπεύθυνος φορέας για την κάρτα φιλάθλου είναι ο ΚΟΑ που θα διατηρεί και το σχετικό αρχείο. Η κάρτα φιλάθλου θα αφορά όλους όσοι πάνε στο γήπεδο είτε είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας είτε όχι. Η κάρτα φιλάθλου θα εκδίδεται στο όνομα συγκεκριμένου προσώπου και πάνω σε αυτή θα υπάρχει η φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός μητρώου της κάρτας κάθε φιλάθλου.

Η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου είναι ένα από τα μέτρα που προώθησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης για αντιμετώπιση και εξάλειψη της βίας στα γήπεδα. .

 

 

 

 

10