Υπ.Παιδείας:Τα ΚΙΕ θα λειτουργήσουν την Τρίτη,κλειστά τα Ολοήμερα

Υπ.Παιδείας:Τα ΚΙΕ θα λειτουργήσουν την Τρίτη,κλειστά τα Ολοήμερα

Παρά το γεγονός ότι οι εκπαιδευτές έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, το Υπουργείο Παιδείας, «με τη σύμφωνο γνώμη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης θα λειτουργήσουν για διεξαγωγή των μαθημάτων αύριο Τρίτη. 

«Με αφορμή την εξαγγελθείσα «24ωρη απεργία», από τον ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Ε. Κ.Ι.Ε., η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, με τη σύμφωνο γνώμη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, ανακοινώνει ότι τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (Κ.Ι.Ε.), αύριο Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, θα λειτουργήσουν για διεξαγωγή των μαθημάτων», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Στην περίπτωση, προστίθεται στην ανακοίνωση, μη προσέλευσης Εκπαιδευτή για τη διδασκαλία μαθήματος, όπως περιγράφεται στη Συμφωνία που υπέγραψε με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, οι επηρεαζόμενοι μαθητές ή/και οι γονείς τους θα ενημερωθούν έγκαιρα από τους Διευθύνοντες.

Κλειστά τα Ολοήμερα

Θυμίζουμε ότι όπως ενημέρωσε προηγουμένως το Υπουργείο, τα Ολοήμερα Σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη.

Θα λειτουργήσουν τα Απογευματινά και Βραδινά Μαθήματα των Τεχνικών Σχολών

Με αφορμή την εξαγγελθείσα «24ωρη απεργία» από τον Σύνδεσμο Εκπαιδευτών στα Απογευματινά και Βραδινά  Μαθήματα των Τεχνικών Σχολών, η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ανακοινώνει ότι αύριο Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά.

Στην περίπτωση μη προσέλευσης Εκπαιδευτή για τη διδασκαλία μαθήματος όπως περιγράφεται στη Συμφωνία που υπέγραψε με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο εκπαιδευτής οφείλει σύμφωνα με τη σύμβαση να αναπληρώσει το απωλεσθέν μάθημα.

Οι γονείς Μέσης καλούν τους εκπαιδευτικούς να αναστείλουν τα μέτρα 

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης κάνει έκκληση στους εκπαιδευτικούς να αναστείλουν τα μέτρα τα οποία έχουν εξαγγείλει, ενώ εκφράζει παράλληλα ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτές κομμωτικής για την απόφαση να μην συμμετάσχουν στα μέτρα που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα διάφορα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με το καθεστώς Αγοράς Υπηρεσιών.  

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα, οι οργανωμένοι γονείς Μέσης καλούν τους εκπαιδευτικούς «να σκεφτούν το καλό των παιδιών και τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν την περίοδο αυτή και να αναστείλουν τα όποια μέτρα έχουν εξαγγείλει».

 

Επιπρόσθετα, σημειώνεται, καλούν τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν σε διάλογο με το Υπουργείο, αφού όπως διαφάνηκε και από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, «είναι πρόθυμος να συζητήσει όλα τα θέματα με τους εκπαιδευτικούς και να καταλήξουν συναινετικά στην καλύτερη δυνατή συμφωνία».  

Καλεί, επίσης, το Υπουργείο «να κρατήσει ζωντανές στο τραπέζι του διαλόγου τις προτάσεις του και να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να επιτευχθεί σύντομα λύση στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις μέσα και από τον εξορθολογισμό των διαφόρων προγραμμάτων».

10