Φονικό: 800.000 το κίνητρο-Έφτιαξε σάντουιτς για τον 15χρονο

 Φονικό: 800.000 το κίνητρο-Έφτιαξε σάντουιτς για τον 15χρονο
Είχε πάρει μαζί του το τάμπλετ της συμβίας του για να φωτογραφίσει τα θύματα του.

800.000 ευρώ ήταν το κίνητρο του Τζιωνή για τη στυγερή δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου στο σπίτι τους στον Στρόβολο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”, ο Τζιωνής πίστευε ότι στο σπίτι των θυμάτων υπήρχαν 800.000 ευρώ μέσα σε χρηματοκιβώτιο.

Όπως ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο ο Σολωμού, ο Τζιωνής τον μετέφερε στο σπίτι του ζεύγους όταν αυτός ήταν 17 ετών και του είπε πως σε κρύπτη στο πάτωμα του ερμαριού του κυρίως υπνοδωματίου υπάρχει ένα χρηματοκιβώτιο με 800.000 ευρώ, ότι στο σπίτι υπήρχαν και πολλά χρυσαφικά και ότι θα τα έκλεβε.

Μάλιστα, του υπέδειξε και ένα κλειδί το οποίο ήταν της κουζίνας του σπιτιού και του ζήτησε να τον βοηθήσει να το κλέψουν. 

Θυμίζουμε ότι ο Τζιωνής από την πρώτη του καταθεση είπε ότι γνώριζε το σπίτι και ότι το 2012 είχε πάει εκεί για εργασίες

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Τζιωνής είπε στη συμβία του Σάρα Σιαμς να φτιάξει σάντουιτς ούτως ώστε να το πάρει στον 15χρονο τον οποίο και κλείδωσε στο κελάρι του σπιτιού. 

Σύμφωνα με κατάθεση του ετεροθαλούς αδελφού του Τζιωνή, Λευτέρη Σολωμού, η Σιαμς του είπε ότι ο συμβίος της το τελευταίο διάστημα είχε περίεργη συμπεριφορά. Ανέφερε ότι ο Τζιωνής πίστευε πως μιλούσε με τον Θεό, ενώ κάθε βράδυ το τελευταίο διάστημα κοιμόταν με το μαχαίρι και το σπαθί δίπλα του. 

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Τζιωνής την ώρα που διέπραττε το στυγερό έγκλημα, βρισκόταν σε κατάσταση παράκρουσης, ενώ με βάση τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο είχε κάνει χρήση κοκαΐνης προηγουμένως μαζί με τον Μάριο Χατζηξενοφόντως.

Μάλιστα, είχε πάρει μαζί του το τάμπλετ της συμβίας του για να φωτογραφίσει τα θύματα του. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Τζιωνής ήθελε να διαπράξει τη ληστεία καθώς χρωστούσε χρηματικό ποσό σε προμηθευτή ναρκωτικών.

10