Κυβερνητικοί ιατροί:Δεν αποκλείουν κλιμάκωση των μέτρων

Κυβερνητικοί ιατροί:Δεν αποκλείουν κλιμάκωση των μέτρων
Ζητούν αποποινικοποίηση της ιατρικής πράξης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία που έχει εξαγγείλει η συντεχνία των κυβερνητικών ιατρών. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα η ΠΑΣΥΚΙ με τον ΠΙΣ, έχει διαμηνυθεί ότι δεν αποκλείεται κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων.

Τέλος Ιουνίου θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν τελικά στην κλιμάκωση των μέτρων. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στην ετήσια γενική συνέλευση της ΠΑΣΥΚΙ. Tην ίδια ώρα ζητούν αποποινικοποίηση των ιατρικών πράξεων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ Πέτρο Αγαθαγγέλου, οι γιατροί ''θέλουν να βελτιωθούν οι όροι παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η αμυντική ιατρική δεν είναι η λύση''. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι γιατροί δεν θέλουν σκοπιμότητες και πολιτικά παιχνίδια. ''Εμείς θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς. Ζητούε να θεσμοθετηθούν πρωτόκολλα για ιατρικές πράξεις. Είμαστε στη διάθεση όλων για να βοηθήσουμε. Να τηρούνται  απαρέμβλητα ώστε τραγικά περιστατικά να μην επαναλαμβάνονται. Θα πρέπει να περιφρουρηθεί η αξιοπρέπεια των γιατρών. Οι πολίτες αναγνωρίζουν την αξία σε αντίθεση με τους πολιτικούς''.

 

Ο ίδιος ευχήθηκε αυτή να είναι ''η τελευταία δημοσιογραφική διάσκεψη κατά την οποία εκφράζεται λύπη για τον χαμό ενός παιδιού. Το λάθος δεν μπορεί να διαπομπεύει τον γιατρό που κάνει το λειτούργημα.

Θέλουμε σύστημα εργαλείο που να είναι κοντά μας και να μας στηρίζει και όχι με την πρώτη ευκαιρία να μας διαπομπεύει'', τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ.

Τα 13 αιτήματα των γιατρών

10