Χάος με τις ακτινογραφίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

 Χάος με τις ακτινογραφίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
Στοίβες οι ακτινογραφίες που χρήζουν γνωμάτευσης από ακτινολόγους

Κατά τη διάρκεια της δίωρης στάσης εργασίας στα νοσοκομεία, πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη τύπου της ΠΑΣΥΚΙ με τον ΠΙΣ, στην οποία ακούστηκαν πράματα και θαύματα. 

Με το πέρας της δημοσιογραφικής συνέντευξης, ακτινολόγος διαμαρτυρήθηκε σχετικα με οδηγία της ΠΑΣΥΚΙ, η οποία και δόθηκε μετά τον τραγικό θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, σύμφωνα με την οποία όλες οι ακτινογραφίες θα πρέπει να τυγχάνουν γνωμάτευσης από ακτινολόγους, ανεξαιρέτως αν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό ή όχι. 

Όπως ανέφερε η ακτινολόγος, η οδηγία αυτή δημιούργησε ένα μικρό χάος καθώς η επάρκεια σε ακτινολόγους δεν αρκεί καλά καλά ούτε για να καλυφθούν οι εφημερείες. Οι ακτινογραφίες έχουν σχηματίσει στοίβες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ενώ συμπλήρωσε πως η Συντεχνία δεν μπήκε στη διαδικασία να εξετάσει εάν υπάρχει επάρκεια ακτινολόγων.

Σε απάντηση του ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας , ανέφερε πως η εν λόγω οδηγία δόθηκε καθώς η ακτινογραφία στην υπόθεση 10χρονου αποτέλεσε βασικό τεκμήριο, το οποίο έθεσε ουσιαστικά τους δύο γιατρούς του ΤΑΕΠ Λάρνακας υπό κράτηση.

Διαβάστε επίσης: Αυξημένες απαιτήσεις για ακτινογραφίες και αξονικούς-Οι κίνδυνοι

 

10