Λευκωσία:Μητέρα μπούκαρε σε Λύκειο και τα έκανε γυαλιά καρφιά

Λευκωσία:Μητέρα μπούκαρε σε Λύκειο και τα έκανε γυαλιά καρφιά

Ενήμερη είναι η Αστυνομία σχετικά με περιστατικό ξυλοδαρμού που συνέβηκε στο Λύκειο Κύκκου Α' που αφορά μητέρα μαθήτριας του σχολείου η οποία φοιτά στη Β' Λυκείου.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου με την οποία επικοινωνήσαμε, η μητέρα επιτέθηκε φραστικά και σωματικά εναντίον της Βοηθού Διευθύντριας προκαλώντας της σωματική βλάβη ενώ παράλληλα προκάλεσε υλικές ζημιές στη Γραμματεία του σχολείου. Το περιστατικό συνέβηκε μπροστά στα μάτια καθηγητών αλλά και άλλων γονέων, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η μητέρα με τη Διεύθυνση του Λυκείου. Η ίδια είχε πάει στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι η κόρη της είχε μείνει στάσιμη λόγω απουσιών. Συνολικά το όριο των απουσιών είναι στις 119 και η μαθήτρια είχε 265 απουσίες.

Η επιστολή:

«Ο καθηγητικός Σύλλογος του Λυκείου Κύκκου Α' σε Έκτακτη Συνεδρία στις 17 του Μάη αποφάσισε όπως εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του και να καταγγείλει τη στάση μητέρας μαθήτριας του σχολείου η οποία είναι στην Β'Λυκείου.

Η μητέρα όπως αναφέρουν οι καθηγητές προσήλθε με επιθετική στάση την Τετάρτη στις 16 του Μάη στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις για το ότι η κόρη της έμεινε στάσιμη λόγω απουσιών. Η κόρη της όπως αναφέρει η επιστολή είχε συνολικά 265 απουσίες με το όριο να είναι στις 119.

Η μητέρα της ζητούσε όπως αυτές διαγραφούν. Σε συνάντηση της με τον Δ/ντη, με μια Βοηθό Δ/ντρια και με τη Σύμβουλο του σχολείου η μητέρα επέδειξε σύμφωνα με τον Σύλλογο απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά εξυβρίζοντας χυδαία, απειλώντας και προκαλώντας σωματική βλάβη στη Βοηθό Δ/ντρια και υλικές ζημιές στον χώρο της Γραμματείας.

Η συμπεριφορά αυτή συνεχίστηκε και στην είσοδο του σχολείου με την μητέρα να εξυβρίζει και να απειλεί και τον υπεύθυνο βοηθό Δ/ντη του τμήματος της κόρης της.

Μεταξύ άλλων είναι θέση του Συλλόγου, ότι οι Αρμόδιοι επιβάλλεται εκ των ιδίων των πραγμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν προληπτικά, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια ή και χειρότερα περιστατικά τα οποία ενδεχομένως να μας φέρουν εκ των υστέρων σε θέση να θρηνούμε ματαίως "επί των ερειπίων».

 

10