Στα σκαριά η επέκταση του Νοσοκομείου Λεμεσού - Πληροφορίες

Στα σκαριά η επέκταση του  Νοσοκομείου Λεμεσού - Πληροφορίες
Μετά το 2021 οι εργασίες για το Νοσοκομείο Λεμεσού

Στα σκαριά βρίσκεται η αναβάθμιση και επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Όπως πληροφορείται η OffsiteCy βαίνει προς ολοκλήρωση το ούτω καλούμενο Γενικό Σχέδιο (Master Plan) που θα αποτελέσει και τη βάση των έργων.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας ότι προχωρά η προκαταρκτική εκτίμηση του κόστους από εμπειρογνώμονες του Τμήματος Δημοσίων Έργων. Ακολούθως, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προκήρυξη προσφορών και την ανάθεση του Σχεδιασμού από ιδιώτες συμβούλους.

 

Πάντως, αρμόδιες πηγές του Τμήματος Δημοσίων Έργων ανέφεραν στην ΟffsiteCy ότι το έργο δεν είναι προύπολογισμένο για το 2019 και αναμένεται να τεθεί από το Υπουργείο Υγείας στους προϋπολογισμούς του 2020. Εάν κυλήσουν όλα ομαλά η έναρξη των εργασιών θα γίνει το 2021.

Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Λεμεσό για την επιθεώρηση των έργων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ο προγραμματισμός προβλέπει τη δημιουργία ενός σύγχρονου Νοσοκομείου, με τριπλάσιο εμβαδόν από το υφιστάμενο.

Έργα στην Κυπερούντα

Όπως πληροφορούμαστε, το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχωρεί σε μια απόφαση χρόνων. Στους προϋπολογισμούς του 2019 εντάσσεται η υλοποίηση έργων αναβάθμισης του Περιφερειακού  Νοσοκομείου Κυπερούντας και της πνευμονολογικής κλινικής ώστε να καταστεί σημαντικό ιατρικό κέντρο στην Ευρώπη.

 

 

 

 

 

10