Κύπρος: Κακής ποιότητας το 75% των ελαστικών που εφαρμόζονται

Κύπρος: Κακής ποιότητας το 75% των ελαστικών που εφαρμόζονται
Δεν είμαστε επιστήμοντες αλλά έχουμε κοινή λογική. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι τα μεταχειρισμένα ελαστικά είναι ‘’ωρολογιακές βόμβες’’.

Οι θλιβερές ειδήσεις με τα μαζικά θανατηφόρα των τελευταίων ημερών στην Κύπρο φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα σοβαρά προβλήματα οδικής παιδείας των Κυπρίων και φυσικά και τις κακές τους συνήθειες. Μία από αυτές η επιλογή κακής ποιότητας ή μεταχειρισμένων ελαστικών.

Ανησυχητικό στοιχείο για την Κύπρο είναι το γεγονός ότι 75% περίπου των ελαστικών που εφαρμόζονται είναι κακής ποιότητας ή μεταχειρισμένα, τακτική που καλό είναι να αλλάξουμε.  Για μέγιστη ασφάλεια επιλέγουμε καινούργιο, ποιοτικό και κατάλληλο ελαστικό για το ανάλογο όχημα.

 

Το ελαστικό είναι το μόνο σημείο του οχήματος, το οποίο έρχεται σε επαφή με τον δρόμο, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό, αφού τα σωστά ελαστικά μπορούν να σώσουν ζωές. Είναι αναγκαίο να αποφεύγουμε να εφαρμόζουμε χαμηλής ποιότητας ελαστικά στο όχημά μας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα ελαττωματικά ελαστικά είναι ο κυριότερος παράγοντας πρόκλησης συγκρούσεων.

Τι δηλώνουν στο car.com.cy αρμόδιοι για το θέμα των ελαστικών. Πότε είναι ακατάλληλα τα μεταχειρισμένα κατά την άποψη του ΤΟΜ. Οι πιο σοβαρές φθορές στα ελαστικά και τι να προσέξετε.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ και δείτε σχετικά βίντεο για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα ΕΔΩ, στο car.com.cy

10