ΓεΣΥ: «Πονοκέφαλος» οι αμοιβές των γιατρών

ΓεΣΥ: «Πονοκέφαλος» οι αμοιβές των γιατρών

Το θέμα των αμοιβών των γιατρών στο ΓεΣΥ φαίνεται ότι επιφέρει ανησυχία σε αρκετούς γιατρούς με φόντο πιθανή φυγή από το δημόσιο. 

Αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει ν' αποφευχθεί και στόχος όλων είναι όλοι οι ιατροί να παραμείνουν στα κρατικά νοσηλευτήρια, δήλωσε στην OffsiteCy ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να βελτιωθούν τα εργασιακά, επιστημονικά αλλά και ακαδημαϊκά κίνητρα με στόχο τη βιωσιμότητα της ραχοκοκκαλιάς του συστήματος υγείας.

Ερωτώμενος για το θέμα των αμοιβών το οποίο φαίνεται να ''καίει'' τους γιατρούς με ''φωνές'' που υποστηρίζουν ότι  οι απολαβές τους στο πλαίσιο του ΓεΣΥ θα είναι κατά 60%-70% μειωμένες, με βάση  τις προτάσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, το οποίο απορρίπτει ο αρμόδιος Υπουργός, ο κ. Αγαθαγγέλου τονίζει ότι έχει δοθεί η ενδεικτική τιμή μονάδος βάσει της οποίας θα δημιουργηθεί ένα δυναμικό οικονομικό μοντέλο. ''Είμαστε στη διαβούλευση για να δούμε πως θα κινηθούν οι αμοιβές και οι όροι του συμβολαίου. Μέχρι να καθοριστούν οι πραγματικές τιμές, ο κ. Αγαθαγγέλου κρατά ''μικρό καλάθι''. 

 

10