Κρίση στην Παιδεία: Βελτιώνεται το κλίμα, αρχίζει διάλογος

Κρίση στην Παιδεία: Βελτιώνεται το κλίμα, αρχίζει διάλογος

Εντατικό διάλογο μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών οργανώσεων από την ερχόμενη Δευτέρα και με χρονοδιάγραμμα μίας εβδομάδας αποφασίστηκε πριν από λίγο στη συνάντηση στο Προεδρικό με την παρουσία και του ΠτΔ. 

Φαίνεται ότι το κλίμα βελτιώνεται και στόχος είναι να βρεθεί η χρυσή τομή στα διάφορα υπό συζήτηση θέματα με σκοπό την εξομάλυνση της κρίσης που ξέσπασε στην παιδεία.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, στο τραπέζι θα βρίσκονται όλα τα θέματα.

Ο κ. Σωκράτους χαρακτήρισε την συνάντηση εποικοδομητική και ανέφερε ότι έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ανέλυσαν ξεκάθαρα στον ΠτΔ τις αντιδράσεις και τις θέσεις τους για τα θέματα εξορθολογισμού της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα λέχθηκαν μετά τη συνάντηση ΕΔΩ

Περισσότερα σε λίγο...

Προηγούμενη ενημέρωση

Ημέρα Παιδείας η σημερινή καθώς στις 10:30 το πρωί αναμένεται η συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων, των γονέων αλλά και του Υπουργού Παιδείας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. 

Η συνάντηση αυτή θεωρήθηκε αναγκαία από πλευράς του προεδρικού μιας και οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαν φτάσει σε ένα σημείο όπου η αντιπαράθεση ήταν στα άκρα, με τις δυο πλευρές να δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεση να επιμείνουν στις θέσεις τους, γεγονός που δεν κρίθηκε ως εποικοδομητικό για το μέλλον. 

Όπως εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί η συνάντηση αυτή είναι κρίσιμη, καθώς τόσο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις όσο και το Υπουργείο, θα κληθούν ουσιαστικά να θέσουν στο τραπέζι πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις και θέσεις τους, που να τεκμηριώνουν τα δικαιώματά τους αλλά την ίδια ώρα να επιτρέπουν να υπάρξει λύση σε αυτό το αδιέξοδο. 

Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος έχει πάρει το θέμα πάνω του, κάτι που φυσικά έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν με άλλα αντίστοιχης σοβαρότητας θέματα, είναι ενδεικτικό και του τι θα πρέπει να αναμένουμε από τη συνάντηση. 

Η συνάντηση μπορεί να γίνεται με ανοικτή ατζέντα, ωστόσο τα ζητήματα που δημιουργούν τριβή είναι πολύ συγκεκριμένα και τα γνωρίζουν οι πλευρές. Από τη μια είναι οι αποφάσεις του Υπουργικού, για αποκοπή ωρών για συνδικαλισμό αλλά και αποκοπή της βιολογικής μείωσης ωρών μαθημάτων για εκπαιδευτικούς, κάτι που οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θέλουν να μην ισχύσει και από την άλλη είναι η επιμονή του υπουργείου να εφαρμόσει τις αποφάσεις αυτές και να προχωρήσει σε διάλογο για περαιτέρω εξορθολογισμό. 

Οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ θα πρέπει να πούμε πως τα προηγούμενα 24ωρα, γονείς, υπουργείο και εκπαιδευτικές οργανώσεις βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι μετά από πρωτοβουλία των γονέων δημοτικής εκπαίδευσης, με τις πηγές να αναφέρουν πως ήδη έχει βρεθεί μια ακτίδα φωτός στο να τα βρουν μεταξύ τους οι πλευρές, γεγονός που μένει να αποδεικτεί και στην πράξη αν όντως ισχύει. 

10