Φωνές στο Ζύγι για το στρατόπεδο που γίνεται κέντρο φιλοξενίας

Φωνές στο Ζύγι για το στρατόπεδο που γίνεται κέντρο φιλοξενίας

Έντονη αντίδραση  υπάρχει στην κοινότητα Ζυγίου από την κυβερνητική απόφαση για τη δημιουργία κέντρου ασυνόδευτων παιδιών στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο των ΛΟΚ στο Ζύγι. Το οικόπεδο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου στο κέντρο του χωριού.

Τις προθεσεις της Κυβέρνησης ανακάλυψε η ίδια η κοινοτάρχης Ζυγίου Γεωργία Μιχαήλ η οποία την περασμένη Παρασκευή είδε εργατες των Δημοσίων Έργων να βρίσκονται στο εγκαταλελειμμένο οικόπεδο. 

Η ίδια η κοινοτάρχης μιλώντας στην OffsiteCy ανέφερε ότι οι κάτοικοι της κοινότητας είναι ενάντια σε αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης, αφού οι κυβερνώντες αγνοούν επιδεικτικά τους κατοίκους. Η κ. Μιχαήλ κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή ανέφερε ότι τον Αύγουστο του 2017 η κοινότητα έστειλε επιστολές στο Υπουργείο Εσωτερικών για κινδύνους πυρκαγιάς που ελλοχεύουν από το οικόπεδο λόγω της ύπαρξης μεγάλων δέντρων εντός του οικοπέδου. 

Σύμφωνα με την κοινοτάρχη, το Υπουργείο δεν έδωσε καμία απάντηση στην κοινότητα. 

Η κ. Μιχαήλ είπε ότι τον Μάϊο του 2018 υποβλήθηκε πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών, τον Έπαρχο Λάρνακας και τον Διαχειριστή Τ/Κ περιουσιών για εκμίσθωση του οικοπέδου ώστε να το εκμεταλλευτεί η κοινότητα, αλλά πάλι δεν δόθηκε απάντηση.

Πρόσφατα η κοινοτάρχης είχε συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και συζήτησε το θέμα αλλά σύμφωνα με την κ. Μιχαήλ η απάντηση της Υπουργού ήταν ότι «είμαστε Κυβέρνηση και ελήφθη αυτή η απόφαση». Σύμφωνα με την κ. Μιχαήλ «προς Θεού δεν έχουμε πρόβλημα με τα παιδιά, είναι ασυνόδευτα και θέλουν προστασία αλλά δεν θέλουμε να μας αγνοούν». Η κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι ζητήθηκε από την Υπουργό να μεταφέρει το θέμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ η κοινότητα που αριθμεί 800 κατοίκους και με τα παραθεριστικά 1000 θέλει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο.

‘Οπως έγινε γνωστό, ως μέτρο αντίδρασης οι κάτοικοι σκέφτονται το κλείσιμο του δρόμου Λευκωσίας - Λεμεσού.

Δείτε την ανάρτηση

 

 

 

10