Κλήθηκαν για βία στην οικογένεια και έσβησε άνδρας στα χέρια τους

Κλήθηκαν για βία στην οικογένεια και έσβησε άνδρας στα χέρια τους

08/08/2018 - 07:54
topika-sponsor-logo
Του Μιχάλη Κυβιδιώτη

Σύμφωνα με την Αστυνομία μέλη της Αστυνομικής Δύναμης μετέβησαν σε σπίτι στη Λάρνκα, περιοχή Καμάρες, έπειτα από πληροφορία που λήφθηκε για άνδρα που ήταν στη μέση του δρόμου και φώναζε σε έξαλλη κατάσταση.

Η πληροφορία που είχε στη κατοχή της η Αστυνομία έκανε αναφορά για φωνές και κλάματα σε οικία. 

Από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για άνδρα ηλικίας 34 περίπου χρόνων αραβικής καταγωγής, κάτοικος Λάρνακας, γνωστός στις αρχές ασφαλείας για υποθέσεις ναρκωτικών.

Η Αστυνομική Δύναμη βρέθηκε άμεσα στο σημείο της πληροφορίας όπου εντόπισαν τον άνδρα εντός της οικίας. Στην οικία βρέθηκε επίσης μια γυναίκα τρομοκρατημένη αλλά και ένα ανήλικο παιδί να κλαίει. Λόγω της έξαλλης κατάστασης του άνδρα προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. 

Στη προσπάθεια ακινητοποίησής του αυτός επιτέθηκε στα μέλη, φώναζε και έσπαζε πράγματα. Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και όπως μας έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο συλληφθέντας έχασε της αισθήσεις του.

Ο 30χρονος τελικά συνελήφθηκε και χρειάστηκε η άσκηση ανάλογης βίας προκειμένου να του περάσουν χειροπέδες και να τον ηρεμήσουν, ωστόσο αυτός συνέχισε να είναι σε έξαλλη κατάσταση και να κτυπά τους αστυνομικούς σε διάφορα μέρη του σώματος τους. 

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στη βεράντα της κατοικίας και οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να του περάσουν χειροπέδες και να τον ηρεμήσουν.
 
Μετά από  λίγο ο 30χρονος ηρέμησε αλλά στη συνέχεια μελάνιασε και δεν ανταποκρινόταν στις υποδείξεις των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθούν οι χειροπέδες και να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες για να συνέλθει.

Οι αστυνομικοί άμεσα έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και έκαναν προσπάθειες με μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή (CPR).
 
Στη σκηνή κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον άνδρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί κατέβαλαν προσπάθειες ανάνηψης του, ωστόσο γύρω στη 01.35 σήμερα τα ξημερώματα απεβίωσε.
 
Από τον 30χρονο λήφθηκε δείγμα ούρων και από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στην κοκαϊνη.
 
Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας η συμβία του 34χρονου είχε τραύμα στο στέρνο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λάρνακας όπου αφού εξετάστηκε από τους γιατρούς διαπιστώθηκε ότι έφερε εκδορές και ερυθρότητα.
 
Όπως ανέφερε η γυναίκα, τα τραύματα της προκλήθηκαν από τον σύζυγο της ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς έξω από την οικία του, την ξυλοφόρτωσε.
 
Οι δύο αστυνομικοί που κτυπήθηκαν από τον άνδρα, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας όπου εξετάστηκαν από τους επί καθήκοντι ιατρούς οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι έφεραν εκδορές στα χέρια και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες πήραν εξιτήριο.
 
Η σκηνή αποκλείστηκε και σήμερα θα συνεχιστούν οι έρευνες της Αστυνομίας ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου του 34χρονου θα διαπιστωθούν από τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του που θα διενεργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Λάρνακας.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν από τη νενομισμένη νεκροτομή. 

Διαβάστε εδώ: Η σημασία της αποταμίευσης - επένδυσης για τον οικονομικό προγραμματισμό

Close