Προχωρούν με τα μέτρα αντίδρασης οι εκπαιδευτικοί (Βίντεο)

Προχωρούν με τα μέτρα αντίδρασης οι εκπαιδευτικοί (Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η συσκεψη των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Ουσιαστικά όπως αναφέρουν ο διάλογος τερματίζεται και ενεργοποιούνται τα μέτρα που είχαν εξαγγείλει.

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο τις δηλώσεις μετά τη σύσκεψη:

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους:

‘’Η απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας δεν αφήνει περιθώρια. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Ο καθένας να αναλάβεις τις ευθύνες του. Θεωρούμε ότι ο κύκλος διαλόγου οδηγείται σε αδιέξοδο με την απαντητική επιστολή του Υπουργείου . Είναι μια επιστολή που δείχνει ότι το Υπουργείο δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα’’

Για επιστολή Γενικού Ελεγκτή:

‘’Δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Ο καθένας κρίνεται. Η παιδεία αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο πρόβλημα και οτιδήποτε άλλο γίνεται αποπροσανατολίζει από ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας’’.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού:

‘’Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις παραμένουμε ενωμένες και συντονισμένες σε όλα τα βήματα μέχρι το τέλος στον κρίσιμο αγώνα. Εμείς όλο αυτό το διάστημα βλέπαμε ένα σκοτεινό μονόλογο και όχι διάλογο. Έχουμε αποφασίσει συγκεκριμένα μέτρα και από σήμερα αρχίζουμε την υλοποίηση τους. Στις 28 Αυγούστου προχωρούμε στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας. Προχωρούμε μαζί με τις χιλιάδες εκπαιδευτικών. Η πρωτοφανής κρίση στην παιδεία θα οδηγήσει σε δυσμενή αποτελέσματα την δημόσια παιδεία. Σύντομα νέες ανακοινώσεις. Έχουμε επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης''

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου:

‘’Η απαντητική επιστολή κρίνεται απαράδεκτη. Η όποια προσπάθεια για διάλογο είναι πρακτικά αδύνατη’’.

Θυμίζουμε ότι εξήγγειλαν μέτρα διαρκείας από τον Σεπτέμβριο ενώ στις 28 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί μεγάλη πορεία προς το Προεδρικό.

Συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου αποφάσισαν:

  •  1) Απεργιακά μέτρα διαρκείας από το Σεπτέμβριο  
  • 2) Καταγγελία για διάλυση και καταστρατήγηση θεσμικού διαλόγου και διασυρμού εκπαιδευτικών όπως επιχειρείται το τελευταίο διάστημα 
  • 3) Νέα δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 28 Αυγούστου έξω από το Προεδρικό  

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ αναλυτικά τις απαντητικές επιστολές του Υπουργείο Παιδείας.

Προηγούμενη ενημέρωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολύ κρίσιμη κοινή σύσκεψη των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Οι εκπαιδευτικοί θα μελετήσουν σήμερα την κατάσταση και θα λάβουν αποφάσεις - απαντώντας στον Υπουργό με την όποια δυσμενή πλέον εξέλιξη για την εκπαίδευση να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

Οι εκπαιδευτικοί μιλούν πλέον για έλλειψη συνεννόησης με τον Υπουργό με τους πιο σκληροπυρηνικούς να κάνουν λόγο για πλήρες αδιέξοδο και την αναγκαιότητα λήψης μέτρων.

Η σύσκεψη γίνεται και από την «πίεση» του Γενικού Ελεγκτή ο οποίος με ανακοίνωσή του  θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί ζητούν λίγη εργασία, αλλά πολλά ωφελήματα.

 

 

 

 

10