Εκπαιδευτικοί: «Aπαράδεκτος και δογματικός ο Χαμπιαούρης»

Εκπαιδευτικοί: «Aπαράδεκτος και δογματικός ο Χαμπιαούρης»

Προκλητικά απαράδεκτη σε σημείο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνεννόησης με τον Υπουργό Παιδειας Κ. Χαμπιαούρη θεωρούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ότι είναι η επιστολή - απάντηση του Υπουργείου προς ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωσή τους, «είναι αδιανόητο να απορρίπτονται όλες οι εναλλακτικές εισηγήσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων. Εισηγήσεις, που προτάθηκαν ως αντιστάθμισμα στα μέτρα που αποφάσισε μονομερώς το Υπουργικό Συμβούλιο. Απογοητευτική είναι και η επιμονή του κ. Χαμπιαούρη να παρερμηνεύει, μεταξύ άλλων, την κοινή απόφαση της συνάντησης του Προεδρικού, της 27ης Ιουλίου 2018 και τις παραινέσεις του ΠτΔ για εξεύρεση λύσεων, που θα διασφαλίσουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι:«Με δεδομένο το αδιέξοδο, που επισφραγίζεται από την απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν έχουν άλλη επιλογή από την ενεργοποίηση των αποφάσεων που έχουν από κοινού ληφθεί, στις 23 Ιουλίου 2018.

Χωρίς αμφιβολία, η σημερινή πρωτοφανής κρίση στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών. Θα ξεπεραστεί μόνο εάν αποκατασταθούν οι θεσμοθετημένες δημοκρατικές διαδικασίες του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης. Ο καθένας με ειλικρίνεια, συνέπεια, υπευθυνότητα ας αναλάβει, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, τις ευθύνες που του αναλογούν».

 

 

 

10