Θα επεκταθεί το αεροδρόμιο Πάφου

Θα επεκταθεί το αεροδρόμιο Πάφου

Διαπραγματεύσεις και συζητήσεις μεταξύ του Κράτους και της εταιρείας Hermes για επέκταση του αεροδρομίου Πάφου, ζητά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφο.

Στα όρια της δυναμικότητας του  

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο  Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, ανέφερε ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί στα όρια της δυναμικότητας του αν και χαιρέτισε μια σειρά από μέτρα που έχουν ληφθεί και αμβλύνουν τα προβλήματα, πλην τα χαρακτήρισε προσωινά και βραχυπρόθεσμα.  

Τα μέτρα, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση αναμονής των επιβατών στον αερολιμένα Πάφου προωθούν τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και  Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων.

Ενισχύθηκαν τα κέντρα ελέγχου

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου έλαβε, όπως είπε, σχετική επιστολή από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης και σε συνέχεια της αποστολής επιστολών προς τα δύο Υπουργεία από το Επιμελητήριο, με την οποία ενημερώνονται ότι ενισχύθηκαν τα κέντρα ελέγχου διαβατηρίων στον Αερολιμένα Πάφου με 12 μέλη, ότι εφαρμόζεται συγκεκριμένο ωράριο εργασίας στο οποίο παρέχεται η δυνατότητα να εργάζεται ικανοποιητικός αριθμός μελών της Αστυνομίας σε κάθε αλλαγή, ώστε να στελεχώνονται σε ώρες αιχμής όλες οι θυρίδες διαβατηριακού ελέγχου τόσο στις αφίξεις όσο και στις αναχωρήσεις και ότι έχουν εγκατασταθεί 30 διαδραστικά περίπτερα porter express kiosk. Στόχος όλων των μέτρων είναι να συμβάλουν στη μείωση του χρόνου αναμονής επιβατών.

Σημείωσε περαιτέρω ότι σύμφωνα με την πληροφόρησε που είχε από τον ΓΔ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος έτυχε ενημέρωσης από τον  υπεύθυνο του Αεροδρομίου Πάφου, παρά την αυξημένη επιβατική κίνηση έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό ο χρόνος αναμονής των επιβατών ο οποίος κυμαίνεται, όπως εκτιμάται, μέσα στα προβλεπόμενα όρια. 

Δεν έχουν γίνει παράπονα 

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, δεν έχει, επίσης, κατά την περίοδο αυτή, με την αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση, ληφθεί οποιοδήποτε παράπονο για προβλήματα στο αεροδρόμιο Πάφου.

Ο κ. Δημητριάδης χαιρέτησε τη λήψη αυτών των μέτρων, όμως εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτά τα μέτρα ικανοποιούν το ΕΒΕ μόνο βραχυπρόθεσμα γιατί με επανειλημμένες επισκέψεις που έχουν κάνει με συνοδεία όλων των Βουλευτών της Επαρχίας στο αεροδρόμιο Πάφου διαπίστωσαν, όπως εξήγησε, ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί στα όρια της δυναμικότητας του.

Απάμβλυνση των προβλημάτων  

Αυτά τα μέτρα, σημείωσε, απαμβλύνουν προσωρινά και βραχυπρόθεσμα τα προβλήματα, τα οποία παρουσιάζονται αλλά δεν είναι μέτρα τα οποία θα λύσουν το πρόβλημα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. 

Κάλεσε δε σε έναρξη διαπραγματεύσεων και συζητήσεων μεταξύ του Κράτους και της εταιρείας Hermes για επέκταση του αεροδρομίου Πάφου.

Μέσα από το διάλογο αυτό, είπε, να συμφωνηθεί η άμεση επέκταση του αεροδρομίου, των διευκολύνσεων του αεροδρομίου, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα δυναμικότητας, τα οποία υπάρχουν και είναι φανερά, κατέληξε.

10