ΟΕΛΜΕΚ για επιστολή Χαμπιαούρη: «Ο tempora o mores»

ΟΕΛΜΕΚ για επιστολή Χαμπιαούρη: «Ο tempora o mores»
Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ την επιστολή του Υπ. Παιδείας

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει μέσω των social media, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, την επιστολή-υπόμνημα που απέστειλε ο Υπουργός Παιδείας στις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Ο ίδιος χρησιμοποιεί τη φράση ''Ο tempora o mores''(Ω καιροί, ω ήθη), αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον σκοπό του συγκεκριμένου υπομνήματος.

Ο κ. Σωκράτους αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

''Προσπαθώ από το απόγευμα να αντιληφθώ ποιος είναι ο σκοπός της επιστολής που απέστειλε ο Υπουργός Παιδείας, έστω και με τόση καθυστέρηση, στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.  Το περιεχόμενο και η ρητορική που υιοθετείται δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το τι προσπαθεί να επιτύχει ο Υπουργός Παιδείας, αλλά και σε ποιους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ απευθύνεται.  Τα αρχεία που μας προωθήθηκαν μου θυμίζουν πρακτικά των συναντήσεων που έγιναν, γραμμένα όμως  από τη μια πλευρά (την κυβερνητική)  με τρόπο που νομιμοποιούν  κάθε της ενέργεια και απόφαση, ενώ την ίδια στιγμή τραβούν το χαλί στην  άλλη  πλευρά, με την οποία υποτίθεται θα πρέπει να διαλεχθεί και να βρει λύσεις. Ο tempora o mores!''

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω των social media: ''

Η σιωπή κάποτε σημαίνει πολύ περισσότερα από τα πολλά λόγια.Εμείς υπεύθυνα θα απαντήσουμε την ώρα που πρέπει και όπως πρέπει. ΠΟΕΔ - ΟΕΛΜΕΚ - ΟΛΤΕΚ πορευόμαστε μαζί στη βάση κοινών αρχών. Όσο μακρύς κι αν είναι ο δρόμος θα τον βαδίσουμε''.

10