Προδρόμου: Θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία

Προδρόμου: Θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία
Στόχος παραμένει και είναι η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου τονίζει ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Τ α σχολεία θα ανοίξουν κανονικότατα  δήλωσε μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου. Μάλιστα ανέφερε ότι εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας έχει λάβει όλες τις πρόνοιες, έχει μετρήσει όλες τις ανάγκες και είναι πανέτοιμο το σύστημα για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ασχολήθηκε κατά την σημερινή του συνεδρία και με τα ζητήματα στον χώρο της εκπαίδευσης. Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  εγινε πλήρης ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας και στη βάση της ενημέρωσης αποφασίστηκε η πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει στη συνέχεια η Κυβέρνηση και ο Υπουργός.

Ο κύριος  Προδρόμου τόνισε ότι στόχος παραμένει και είναι η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και των ίδιων των εκπαιδευτικών και των συνθηκών που επικρατούν στα σχολεία και ταυτόχρονα το να μπορέσει η Κυβέρνηση να ανταποκριθεί σε ανάγκες που υπάρχουν και καταγράφονται και στις οποίες αναφέρθηκε ο Πρόεδρος στη συνάντηση που είχε με τους οργανωμένους γονείς και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις στις 27 Ιουλίου.

Ανάγκες που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της ασφάλειας και της υγείας στον χώρο του σχολείου, με ειδικά προγράμματα για την αντιμετώπιση της αποκλίνουσας συμπεριφοράς και της παραβατικότητας, με άλλα προγράμματα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων είτε για παιχνιδότοπους στην προδημοτική εκπαίδευση είτε για κτηριακές εγκαταστάσεις είτε για εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και εργαστηρίων, όπως και για μια σειρά από άλλα προγράμματα και δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν στην εκπαίδευση.

Πιστεύουμε είπε καταληκτικά ο κύριος Προδρόμου ότι με τις αποφάσεις εξορθολογισμού που θα ληφθούν και με τον συνδυασμό αυτών των προτάσεων με το σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών και τη δυνατότητα να αντικατασταθούν απαλλαγές που υπάρχουν σήμερα είτε με ευκαιρίες ανέλιξης των εκπαιδευτικών είτε και με κάποια ειδικά επιδόματα σε κάποιες περιπτώσεις θα δημιουργηθούν νέα περιθώρια πολιτικής, πάντα για βελτίωση των συνθηκών για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, με τελικό στόχο ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.

 

 

10