Παιδεία: Στον Αναστασιάδη «το κλειδί» για εκτόνωση της κρίσης

Παιδεία: Στον Αναστασιάδη «το κλειδί» για εκτόνωση της κρίσης
Τέρμα στο αδιέξοδο ή χάραξη διαφορετικών δρόμων

 

Στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας βρίσκεται πλέον το κλειδί για εκτόνωση της κρίσης στον χώρο της Παιδείας, καθώς η αυριανή συνάντηση στο προεδρικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τι μέλλει γενέσθαι στην κόντρα διαρκείας εκπαιδευτικών και υπουργείου Παιδείας.

Μιλώντας στην Offsite πηγές από το προεδρικό οι οποίες δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης σημείωσαν ότι η αυριανή συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη θα γίνει στα πλαίσια της καθορισμένης συνάντησης που θα είχαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις με τον Κώστα Χαμπιαούρη.

Κληθείσες οι ίδιες πηγές να αναφέρουν τι ώθησε τον ΠτΔ να καλέσει εκ νέου στο προεδρικό τους εκπαιδευτικούς σημείωσαν ότι η αυριανή συνάντηση θα είναι συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησαν στο Προεδρικό Μέγαρό στις 27 Ιουλίου.

Εναλλακτικές προτάσεις...

Η μόνη διαφοροποίηση σε σχέση με την τελευταία επαφή τους  έγκειται όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές στο γεγονός ότι τραπέζι του διαλόγου θα μπουν εναλλακτικές προτάσεις για τις απαλλαγές τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Μέσα από την διαδικασία αυτή φαίνεται ότι και ο ίδιος ο Πρόεδρος επιθυμεί να κλείσει ο διάλογος αυτός, όπως ακριβώς άρχισε και στην βάση των όσων είχε συμφωνήσει ο ίδιος με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις στις 27 Ιουλίου.

Σημειώνεται πάντως ότι όπως επισημαίνεται από πλευράς προεδρικού οι όποιες αντιπροτάσεις του Νίκου Αναστασιάδη θα είναι βασισμένες πάνω στις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

Περιμένουν πρόταση....

Σημειώνεται ότι μετά και την σύντομη διάρκεια που είχαν οι σημερινές συναντήσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον υπουργό Παιδείας, διαφαίνεται πλέον ότι και ο ίδιος ο Κώστας Χαμπιαούρης κάνει ένα βήμα πίσω, αφήνοντας ουσιαστικά τον Νίκο Αναστασιάδη να διαχειρειστεί την κατάσταση.

Όπως σημείωσαν πηγές από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις στην Offsite οι ίδιοι μετά και την κατάθεση των αντιπροτάσεων τους, αναμένουν την τελική πρόταση του Νίκου Αναστασιάδη, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να υποκύψον εάν η όποια πρόταση δεν είναι κοντά στα δικά τους θέλω.

Μάλιστα εκπαιδευτικοί κύκλοι εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για την αυριανή συνάντηση, αφού επισημαίνουν ότι εάν η κυβέρνηση πάει στην συνάντηση βασισμένη πάνω στις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, ο όποιος διάλογος θα οδηγηθεί σε αποτυχία.

 

10