Συνεδριάζουν σήμερα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για πρόταση ΠτΔ

Συνεδριάζουν σήμερα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για πρόταση ΠτΔ

Συνέρχονται σήμερα το πρωί, σε ξεχωριστές συνεδρίες, τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ προκειμένου να αξιολογήσουν την πρόταση που τους επιδόθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντηση με τον Προέδρο της Δημοκρατίας, παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη.
 
Η ΠΟΕΔ θα συνέλθει στις 08:30, ενώ ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ γύρω στις 09:00.  
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά το τέλος των χωριστών συνεδριάσεων, θα ακολουθήσει κοινή συνεδρία των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Η πρόταση ανάμεσα σε άλλα προβλέπει σε σχέση με τους βοηθούς διευθυντές μείωση της απαλλαγής τους κάτι που σημαίνει ότι θα καλούνται εάν γίνει δεκτή η πρόταση να διδάσκουν κατά μία ώρα την εβδομάδα περισσότερη σε σχέση με σήμερα. 

 
Με τις διδακτικές περιόδους να μετατρέπονται ως εξης: 
 
  • Από τις 12 διδακτικές περιόδους, γίνονται 13 διδακτικές περίοδοι.
  • Από τις 10 διδακτικές περιόδους, γίνονται 12 διδακτικές περίοδοι 
  • Από τις 8 διδακτικές περιόδους, γίνονται 9 διδακτικές περίοδοι. 
Αλλαγές στον συνδικαλιστικό χρόνο
 
Σε σχέση με τον χρόνο που παραχωρείται μέχρι τώρα στους αξιωματούχους των εκπαιδευτικών οργανώσεων, θα παραχωρηθεί χρόνος ίσος με δύο εκπαιδευτικούς πλήρους απασχόλησης σε κάθε Οργάνωση, και συμπληρωματικά θα δοθεί κρατική χορηγία ύψους €100000 στην ΟΛΤΕΚ και από €175000 στην ΟΕΛΜΕΚ και την ΠΟΕΔ αντιστοίχως. 
10