Παιδεία: Αρνητικό το κλίμα στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

Παιδεία: Αρνητικό το κλίμα στις εκπαιδευτικές οργανώσεις
Κλίμα ομόφωνης απόριψης μεταφέρει η ΟΕΛΜΕΚ

 

Αρνητικό είναι το κλίμα στους κύκλους των εκπαιδευτικών σχετικά με την κυβερνητική πρόταση όπως παραδόθηκε χθες στις εκπαιδευτικές οργανώσεις. 

Σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ επεσήμανε ότι μετά και την πρώτη χθεσινή συνάντηση της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ, το κλιμα που αποκόμισε είναι κλίμα ομόφωνης απόρριψης της πρότασης. Ωστόσο επιφυλάχθηκε να απαντήσουν τελεσίδικα μετά τη σύγκληση των συλλογικών οργάνων.

Τόνισε μάλιστα ότι η όποια απόφαση θα είναι κοινή και για όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.

Ο κ.Φυλακτού δεν αποκάλυψε τη θέση της ΠΟΕΔ ωστόσο επεσήμανε πως θα μπορούσαν να είχαν δώσει την απάντηση και αμέσως στη συνάντηση με τον Πρόεδρο, ωστόσο δεοντολογικά και ορθά θα έπρεπε να περάσει πρώτα από αξιολόγηση και συζήτηση στα συλλογικά όργανα. 

Στις 13:30 οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα έχουν κοινή συνεδρία στην οποία θα πάρουν την τελική τους κοινή απόφαση σε σχέση με την πρόταση της Κυβέρνησης. Το πρωί θα προηγηθούν ξεχωριστές συνεδρίες των Διοικητικών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών οργανώσεων. 

 

10