Με αυτό το μήνυμα ξεγελούσαν δεκάδες Κυπρίους μέσω Facebook- SMS

Με αυτό το μήνυμα ξεγελούσαν δεκάδες Κυπρίους μέσω Facebook- SMS

Νέο τρόπο βρήκαν επιτήδειοι να ξεγελούν τον κόσμο αποσπώντας του χρήματα αφού σύμφωνα με το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπήρξαν αυξημένες καταγγελίες από πολίτες αλλά και επίσημα από τα Ταχυδρομεία Κύπρου, ότι δέχθηκαν αριθμό μηνυμάτων τύπου SMS αλλά και μέσω Facebook ή και γενικότερα στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, τα μηνύματα στα οποία χρησιμοποιείτο το επίσημο έμβλημα των κυπριακών Ταχυδρομείων ανέφεραν ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία επιλέγοντας διάφορους συνδρομητές τους έδιναν τη δυνατότητα να κερδίσουν κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας. 

Με ανακοίνωση της η αστυνομία, αναφέρει ότι : "Τα μηνύματα αυτά, είναι παραπλανητικά και έχουν ως στόχο την εξαπάτηση των χρηστών με διάφορους τρόπους, όπως αποστολή των προσωπικών στοιχείων, κωδικών πρόσβασης σε προσωπικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς/διαδικτυακών υπηρεσιών ή και των διαδικτυακών τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούν. Η απάτη μπορεί να αφορά και την πληρωμή χρηματικών ποσών στους απατεώνες". 

Παράλληλα, "Παρακαλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους παραπλανητικά μηνύματα και να τα διαγράφουν αμέσως". 

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι στην διάθεση του κοινού ή εταιρειών για αναφορά καταγγελίας και το κοινό καλείται να επισκέπτεται τις διαδικτυακές ιστοσελίδες της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com / www.police.gov.cy / application  / στο πλαίσιο cybercrime, για αναφορά.   

 

 

10