Παιδεία: «Πόλεμος» επικράτησης με τους μαθητές στην μέση

Παιδεία: «Πόλεμος» επικράτησης με τους μαθητές στην μέση
Δημοσιογραφική διάσκεψη από εκπαιδευτικούς και άμεση απάντηση από Κυβέρνηση

 

Ως πολεμικό μπορεί να χαρακτηριστεί στο σκηνικό στο χώρο της Παιδείας καθώς η μη λύση στο αδιέξοδο που παρατηρείται τους τελευταίους δύο μήνες οδηγεί την νέα χρονιά σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Η σημερινή μέρα αναμένεται να εντείνει την κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και εκπαιδευτικών οργανώσεων καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει από τις αρχικές τις θέσεις. 

Καταρχάς οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ–ΠΟΕΔ–ΟΛΤΕΚ  μέσω Δημοσιογραφικής Διάσκεψης, στις 10:00 στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΟΕΔ αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους για την επόμενη μέρα στην δημόσια εκπαίδευση.

Στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα τοποθετηθούν εκτενέστερα όπως σημειώνουν  για όλα όσα προκύπτουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Παιδεία και μετά την ομόφωνη απόρριψη της Πρότασης της Κυβέρνησης. 

Στη διάσκεψη θα αναφερθούν, επίσης, όλες οι λεπτομέρειες της πορείας διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 έξω από το Προεδρικό Μέγαρο με τις πληροφορίες από πλευράς εκπαιδευτικών οργανώσεων να κάνουν λόγο για μαζική πορεία που θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Απαντά η Κυβέρνηση

 Την δημοσιογραφική διάσκεψη των εκπαιδευτικών οργανώσεων περιμένουν στο προεδρικό για να καθορίσουν και οι ίδιοι τα επόμενα βήματα τους.

Μετά από την δημοσιογραφική διάσκεψη και αφού πρώτα ακούσει τα όσα αναμένεται να ειπωθούν αναμένεται ότι η κυβέρνηση αναμένεται να απαντήσει σημείο προς σημείο στα λεχθέντα.

Μάλιστα όπως αναφέρουν και πληροφορίες οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας δεν αποκλείεται η όποια απάντηση στους εκπαιδευτικούς να έρθει μέσω διαγγέλματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

10