Απάντηση ΑΚΕΛ προς Κυβέρνηση για εκπαιδευτικούς

Απάντηση ΑΚΕΛ προς Κυβέρνηση για εκπαιδευτικούς

Απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι το ΑΚΕΛ βρίσκεται πίσω από τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών.

Όποτε η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει την αντίδραση της κοινωνίας στις αντιλαϊκές πολιτικές της, καταφεύγει στο ψευδο-επιχείρημα ότι πίσω από τις αντιδράσεις βρίσκεται το ΑΚΕΛ. Το ίδιο ψευδο-επιχείρημα χρησιμοποιεί και τώρα η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την καθολική αντίδραση των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των εκπαιδευτικών απέναντι στις μεθοδεύσεις της.

Περιμέναμε η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει πιο νωρίς αυτό το ψευδο-επιχείρημα. Άργησε αλλά τελικά δεν άντεξε στον πειρασμό! Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόγνωση και αδιέξοδο.

Η θέση της κυβέρνησης ότι πίσω από τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών δήθεν βρίσκεται το ΑΚΕΛ, όπως εκφράστηκε με την ανακοίνωση της Προεδρίας αλλά και τις σημερινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην κρατική τηλεόραση, αποτελεί προσβολή για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Είναι σαν να λέει η κυβέρνηση ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν έχουν ηγεσίες κι ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κρίση, αλλά σύρονται και άγονται από ένα κόμμα.

Αδυνατεί να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών αποτελούν προϊόν της δικής της πολιτικής. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση συνεχίζει να απαξιώνει και να μην υπολογίζει τους εκπαιδευτικούς.

10