Παιδεία: Νέα πρόταση από Κυβέρνηση και νέα συνεδρία την Παρασκευή

Παιδεία: Νέα πρόταση από Κυβέρνηση και νέα συνεδρία την Παρασκευή

Παιδεία: Νέα πρόταση από Κυβέρνηση και νέα συνεδρία την Παρασκευή
Έντονες οι διεργασίες

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρία των τριών συνδικαλιστικών σωμάτων και ορίστηκε νέα συνεδρία αύριο για τη λήψη νέων αποφάσεων.

Όπως ανέφερε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ενημερώθηκαν ότι θα παραλάβουν νέα πρόταση από την Κυβέρνηση εντός της ημέρας την οποία και θα αξιολογήσουν σε νέα κοινή συνεδρία το μεσημέρι της Παρασκευής. 

>>> ΝΕΟΤΕΡΟ: Αντιπρ. ΟΕΛΜΕΚ: Αυτή είναι η νέα πρόταση - ''Απορρίπτονται όλα''

Αρχικά θα συνεδριάσουν ξεχωριστά οι οργανώσεις στις 10 για να δουν την νέεα πρόταση του προεδρικού η οποία θα είναι βασισμένη στα όσα συζήτησαν χθες βραδυ οι πρόεδροι των εκπαιδευτικών οργανώσεων με την τριπουργική επιτροπή.

Όπως σημειώνουν στην offsite πηγές από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις η όλη στάση της Κυβέρνησης φαίνεται να άλλαξε μετά και την συντριπτική πλειοψηφία που είχε στα χθεσινά δημοψηφίσματα το ΝΑΙ. Μάλιστα όπως σημειώνουν οι ίδιες πήγες σημειώνουν ότι θα πρέπει να είναι αρκετά διαφοροποιημένη η νέα πρόταση για να γίνει δεκτή.

Δείτε σε βίντεο τι δήλωσε πριν από λίγο:

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων για τους μαθητές της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μετατίθεται από την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Προηγούμενη ενημέρωση

Εν αναμονή της άφιξης του Προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιου Φυλακτού και του Προέδρου της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτη Λυσάνδρου που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Προεδρικό, ξεκινά η κρίσιμη κοινή συνεδρια των εκπαιδευτικών οργανώσεων, μετά και την ισχυρή στήριξη που πήραν από τους εκπαιδευτικούς κατά τις χθεσινές ψηφοφορίες οι οποίοι τους εξουσιοδότησαν και για απεργιακά μέτρα εάν αυτό καταστεί αναγκαίο. 

Οι Προέδροι ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ έφυγαν νωρίτερα με προορισμό το Προεδρικό με φόντο την αναθεωρημένη πρόταση προς εκτόνωση της κρίσης, που ετοιμασε η Υπουργική Επιτροπή.

Γι αυτόν τον λόγο υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη της κοινής συνεδρίας καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διεργασίες, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία.  

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ αναμένεται ότι θα παραλάβει γραπτώς την απόφαση με στόχο να συζητηθεί στα αρμόδια σώματα των οργανώσεων.

Την ίδια ώρα με ανάρτηση του ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, ανέφερε ότι κατόπιν Υπουργικής απόφασης οι μαθητές Μέσης δεν θα προσέλθουν στα σχολεία αύριο Παρασκευή όπως ήταν προγραμματισμένο αλλά τη Δευτέρα, γεγονός που επιβεβαίωσε και το Υπουργείο Παιδείας με επίσημη ανακοίνωση του.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά και τα πάντα θα κριθούν στη σημερινή συνάντηση. 

Θυμίζουμε ότι στα χθεσινά δημοψηφίσματα οι καθηγητές της ΟΕΛΜΕΚ είπαν ΝΑΙ σε ποσοστό 94,93%, της ΟΛΤΕΚ σε ποσοστό 96,65% ενώ οι δάσκαλοι της ΠΟΕΔ σε ποσοστό 94,5%.

Αίρει 2 μέτρα η ΠΟΕΔ

Κατά τις χθεσινές δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού ανακοίνωσε ότι η οργάνωση αποφάσισε όπως αίρει δύο από τα μέτρα τα οποία είχαν ληφθεί και σταλεί με εγκύκλιο στα σχολεία. 

Συγκεκριμένα όπως είπε αίρονται τα μέτρα που αφορούν στο σχολικό πρόγραμμα στην κατανομή τάξεων και μαθημάτων αλλά και η διανομή των βιβλίων. Η κατανομή αλλά και η παράδοση των βιβλίων θα γίνουν κανονικά από τους δασκάλους δηλαδή.

Home