Παιδεία: Δείτε τις προτάσεις που φαίνεται να αίρουν το αδιέξοδο

Παιδεία: Δείτε τις προτάσεις που φαίνεται να αίρουν το αδιέξοδο
Ενώπιον των ΚΔΣ των εκπαιδευτικών οργανώσεων το πρωί της Παρασκευής

 

Προτάσεις που φαινεται να αποτελούν την απαρχή για άρση του αδιεξόδου έχουν στα χέρια τους  οι εκπαιδευτικές οργανώσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite οι προτάσεις είναι προϊόν τόσο της μυστικής συνάντησης που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο ΥΠΕΞ όσο και των έντονων διεργασιών που προηγήθηκαν κατά την διάρκεια της σημερινής μέρας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επί της ουσίας η νέα πρόταση φαίνεται να περιλαμβάνει όσον αφορά τον συνδικαλιστικό χρόνο δύο  πλήρεις απαλλαγές για κάθε εκπαιδευτική οργάνωση, καθώς και 175 χιλιάδες ευρώ για ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ , ενώ 100 χιλιάδες θα πάνε στην ΟΛΤΕΚ.

Στο κομμάτι του βιολογικού παράγοντα στα 15 χρόνια υπηρεσίας παραμένουν οι  2 ώρες όπως ίσχυε, ενώ αν δεν πάρουν οι εκπαιδευτικοί φέτος την μία από τις δύο απαλλαγές, θα πάρουν τη μια και η άλλη θα τους πιστωθεί. Παράλληλα στο κομμάτι αυτό οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν στα 20 χρόνια μια περίοδο απαλλαγής και μια περίοδο στα 21 αντι και τις  δυο περιόδους στα 20 που ήταν μέχρι τώρα.

Στο κομμάτι του υπεύθυνου τμήματος επιστρεφονται οι 2 περίοδοι  στην 1η γυμνασίου και 3η λυκείου. Στη δημοτική εκπαίδευση θα δοθεί 1 περίοδος για την πρώτη τάξη αντί δυο. Ενώ η συμφωνία προνοεί και 10 επιπλέον προσλήψεις δασκάλων στην  προδημοτικη  εκπαίδευση.

Τέλος υπάρχει η δέσμευση από πλευράς κυβέρνησης ότι θα ετοιμαστεί πακέτο πρόωρης αφυπηρέτησης από τον Χάρη Γεωργιάδη καθώς και παραπομπή όλων των εργασιακών θεμάτων στην ΜΕΠΕΥ. Σημειώνεται ότι όλα τα θέματα  θα μπουν σε διάλογο με ημερομηνία κατάληξης την 31 Δεκεμβρίου. 

Καμία υπογραφή 

Σημειώνεται ότι από πλευράς  εκπαιδευτικων οργανώσεων επιβεβαιώνεται η ύπαρξη νέας πρότασης ωστόσο επισημαίνεται ότι δεν έχουν υπογράψει την όποια συμφωνία.

Ωστόσο πληροφορίες της Offsite αναφέρουν ότι η ΠΟΕΔ βλέπει με θετικό μάτι την όλη πρόταση σε αντίθεση με την ΟΕΛΜΕΚ η οποία παρουσιάζεται επιφυλακτική. Υπάρχουν σε όλες τις οργανώσεις κινήσεις που βλέπουν αρνητικά την πρόταση. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει αύριο

10