Συνεδριάζουν ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ πριν χτυπήσει το κουδούνι

Συνεδριάζουν ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ πριν χτυπήσει το κουδούνι

Νέα καθοριστική συνεδρία θα έχουν σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις - ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, παραμονή της έναρξης της σχολικής χρονιάς αύριο Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018. 

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα λάβουν την τελική τους απόφαση μετά και τη συναινετική πρόταση του Προεδρικού η οποία σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου είναι η τελευταία.

Χθες το βράδυ η ΠΟΕΔ με επίσημη ανακοίνωσή της κατέστησε σαφές ότι δεν γίνεται αποδεκτό από την ΠΟΕΔ το κείμενο συμφωνίας που στάλθηκε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις από την Κυβέρνηση την Πέμπτη το βράδυ, σύμφωνα με τον ΓΓ της οργάνωσης Χάρη Χαραλάμπους.

Όπως αναφέρει, η ΠΟΕΔ μελετά εναλλακτικούς τρόπους και εισηγήσεις με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα.  

Την ίδια ώρα μη ικανοποιητικό θεωρεί και η ΟΛΤΕΚ το κείμενο συμφωνίας που τους στάληκε από την Κυβέρνηση την Πέμπτη το βράδυ.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της, η ΟΛΤΕΚ έχει αποφασίσει ότι η πρόταση ως έχει δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική.   

«Δεδομένης της θέλησης της για εκτόνωση της κρίσης στην δημόσια εκπαίδευση, θα εισηγηθεί στις άλλες δυο εκπαιδευτικές οργανώσεις όπως γίνει αντιπρόταση προς την κυβέρνηση, όπου σε γενικές γραμμές θα ζητείται όπως αποσαφηνιστούν κάποια σημεία, να αποφευχθούν δεσμεύσεις προ του διαλόγου που έπεται αλλά και να καταστεί η πρόταση δικαιότερη», προσθέτει .

Αναφέρει, τελος, ότι η τελική απόφαση θα διαμορφωθεί από κοινού με τις άλλες δυο οργανώσεις.

Την ίδια ώρα οργανωμένοι μαθητές καταλογίζουν την ευθύνη για την κατάσταση στα σχολεία στην Κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι ο «ο ετσιθελισμός και η απουσία διαλόγου, είναι χαρακτηριστικό της παρούσας κυβέρνησης αφού τον ίδιο αυταρχισμό επέδειξε και κατά την προώθηση των νέων κανονισμών λειτουργίας (του δημόσιου σχολείου, καθώς δεν έλαβε υπόψη τις απόψεις του οργανωμένου μαθητικού κινήματος».      

 

10