Στέλνουν αντιπρόταση οι εκπαιδευτικοί - Αποφάσεις την Τετάρτη

Στέλνουν αντιπρόταση οι εκπαιδευτικοί - Αποφάσεις την Τετάρτη

Αντιπρόταση στην Κυβέρνηση στέλνουν οι εκπαιδευτικοί. Αυτό αποφάσισαν οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ την Κυριακή το μεσημέρι σε σύσκεψή τους μετά και την πρόταση της Κυβέρνησης την Παρασκευή.

 Σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι θα υποβάλουν κανονικά τις προτάσεις τους στην Κυβέρνηση και θα αναμένουν απαντήσεις. Παράλληλα, την Τετάρτη στις 17:00 τα Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα συνέλθουν με σκοπό να εξετάσουν τα επόμενά τους βήματα αναλόγως και της στάσης  της Κυβέρνησης και να λάβουν τελικές αποφάσεις.

Αυτούσια η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών μετά τη συνεδρία της Κυριακής

Συνήλθαν την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018, οι Γραμματείες των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ προκειμένου να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να αποφασίσουν από κοινού τα επόμενα βήματά τους. 

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η πλήρης ταύτιση απόψεων και διασφαλίστηκε η ενότητα και η κοινή συμπόρευση, προκειμένου να επιτευχθούν τόσο οι βραχυπρόθεσμοι, όσο και οι μακροπρόθεσμοι σκοποί των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, σε σχέση με την εντεινόμενη κρίση στην Εκπαίδευση, αλλά και με την απαίτηση του εκπαιδευτικού κόσμου για ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου προς όφελος, πρωτίστως, των παιδιών. 

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις αποφάσισαν να υποβάλουν τις θέσεις τους προς την Κυβέρνηση. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανώσεων θα συνέλθουν την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018, στις 5μ.μ. προκειμένου να αξιολογήσουν τις απαντήσεις που θα έχουν ενώπιον τους και για λήψη τελικών αποφάσεων.   

Σημειώνεται όμως ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε γραπτή του δήλωσε τόνισε την Παρασκευή το βράδυ ότι η συναινετική πρόταση αποτελεί και την τελική πρόταση της Κυβέρνησης πριν την έναρξη του διαλόγου.

10