Παιδεία: Βλέπουν λύση μέσω πίστωσης οι εκπαιδευτικοί

Παιδεία: Βλέπουν λύση μέσω πίστωσης οι εκπαιδευτικοί
Τα επόμενα βήματα των εκπαιδευτικών και το άνοιγμα των σχολείων
 
Πίστωση των διδακτικών περιόδων που θα χαθούν κατά την φετινή χρονιά σε απαλλαγές στις επόμενες σχολικές χρονιές, φαίνεται πως επιδιώκουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για να κάνουν δεκτή την τελευταία πρόταση της κυβέρνησης.
 
Συγκεκριμένα όπως σημείωσαν στην Offsite πηγές από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις η εισήγηση τους που αποστάλθηκε στην κυβέρνηση έχει να κάνει με το εάν κάποιος εκπαιδευτικός που για λόγους εκπαιδευτικών αναγκών χρειάζεται να διδάξει περισσότερες ώρες από τις προβλεπόμενες, την επόμενη σχολική χρονιά να του πιστώνονται αυτές οι περίοδοι.
 
Η πίστωση αυτή όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές βρίσκεται ως σκέψη και στην τελευταία πρόταση της κυβέρνησης.
 
Επισημαίνουν δε ότι εάν η ιδέα αυτή των εκπαιδευτικών οργανώσεων γίνει δεκτή θα ικανοποιήσει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι τους προηγούμενους μήνες ενιωσαν μεγάλη απαξίωση προς το πρόσωπο τους λόγω των τεκταινόμενων στο χώρο της εκπαίδευσης.
 
Αρνητική η κυβέρνηση;
 
Παρά την αντιπρόταση των εκπαιδευτικών  η κυβέρνηση δεν φαίνεται να βλέπει με καλό μάτι τροποποίηση της νέας  πρότασης.
 
Συγκεκριμένα σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν είναι παραγωγικό να αλλάζει κάθε μέρα το κείμενο της συμφωνίας
 
 Μάλιστα σχολιάζοντας την πρόταση την οποία υπέβαλαν ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθύμισε, πως υπάρχει συμφωνία για φέτος και είναι το κείμενο που συμφωνήθηκε από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων με την διυπουργική επιτροπή που συστάθηκε για το θέμα. 
 
Με τα δεδομένα αυτά οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα αναμένουν την Κυβέρνηση μέχρι την Τετάρτη ευελπιστώντας ότι θα κάνει αποδεκτή την «ιδέα» την οποία επιθυμούν στην τελευταία πρόταση. 
 
Έτσι έχοντας όλα τα νέα δεδομένα μπροστά τους στην κοινή συνεδρία το απόγευμα της Τετάρτης θα μελετήσουν τα παρά πέρα βήματα τους, αφού όπως σημειώνουν εκπαιδευτικοί κύκλοι θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το θέμα. 

 

10