Στέλνουν την πρόταση και περιμένουν οι εκπαιδευτικοί

Στέλνουν την πρόταση και περιμένουν οι εκπαιδευτικοί

 Tο πρωί της Τρίτης θα αποσταλούν γραπτώς στην Κυβέρνηση οι κοινές θέσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ,ΠΟΕΔ,ΟΛΤΕΚ, επί του κειμένου συμφωνίας που τους απέστειλε η Κυβέρνηση το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πίστωση των διδακτικών περιόδων που θα χαθούν κατά την φετινή χρονιά σε απαλλαγές στις επόμενες σχολικές χρονιές, φαίνεται πως επιδιώκουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για να κάνουν δεκτή την τελευταία πρόταση της κυβέρνησης.

 

Συγκεκριμένα όπως σημείωσαν στην Offsite πηγές από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις η εισήγηση τους που αποστάλθηκε στην κυβέρνηση έχει να κάνει με το εάν κάποιος εκπαιδευτικός που για λόγους εκπαιδευτικών αναγκών χρειάζεται να διδάξει περισσότερες ώρες από τις προβλεπόμενες, την επόμενη σχολική χρονιά να του πιστώνονται αυτές οι περίοδοι.  

Η πίστωση αυτή όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές βρίσκεται ως σκέψη και στην τελευταία πρόταση της κυβέρνησης.

 

Επισημαίνουν δε ότι εάν η ιδέα αυτή των εκπαιδευτικών οργανώσεων γίνει δεκτή θα ικανοποιήσει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι τους προηγούμενους μήνες ενιωσαν μεγάλη απαξίωση προς το πρόσωπο τους λόγω των τεκταινόμενων στο χώρο της εκπαίδευσης.  

Οι θέσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα αποσταλούν στον Πρόεδρο της Διυπουργικής Επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο για να διαχειριστεί τη κρίση στην παιδεία, Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, και θα κοινοποιηθούν στους Υπουργούς Εργασίας και Γεωργίας. 

10