Πρώτη αντίδραση από ΠΟΕΔ: «Σκληρή απάντηση & απεργιακά μέτρα»

Πρώτη αντίδραση από ΠΟΕΔ: «Σκληρή απάντηση & απεργιακά μέτρα»

Με απεργιακά μέτρα απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην απόρριψη της πρότασής τους από την Κυβέρνηση. Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους έδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook την αντίδραση της ΠΟΕΔ γράφοντας ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του αύριο θα απαντήσουν με απεργιακά μέτρα. 

Όπως έγραψε η στάση της Κυβέρνησης οδηγεί τους εκπαιδευτικούς να τα θέλουν και να τα διεκδικούν όλα.

Σημειώνεται ότι λίγιο μετά τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης η Κυβέρνηση μέσω του Κυβερνητικού Εκπροσώπου απέρριψε την πρόταση, ισχυριζόμενη ότι την υπέγραψε μόνο η ΠΟΕΔ.

Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού έγραψε:

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018, 22:13...

Η Κυβέρνηση ανακοινώνει την απόφασή της επί της εισήγησης για έξοδο από την κρίση στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

"... Ως εκ τούτου η πρότασή σας θεωρείται αθέτηση των όσων συμφωνήθηκαν και επομένως, είναι απορριπτέα".

Για την Κυβέρνηση η Παιδεία, το Δημόσιο Σχολείο, το σχολείο των παιδιών μας έχει καταντήσει ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ !!!

Αυτό αποδείχθηκε σήμερα πέραν πάσης αμφιβολίας. Δεν συμφέρει να λυθεί το πρόβλημα που οι ίδιοι προκάλεσαν από τις 4 Ιουλίου, για λόγους που ΟΛΟΙ μπορούμε να καταλάβουμε πλέον (Συνεργατισμός, σκάνδαλα, κλπ κλπ).

Λέγεται, ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνουν μετά από δημοσκοπήσεις που κάνουν! Δεν έχει σημασία η ουσία του προβλήματος αλλά τι δείχνει μια δημοσκόπηση! Τι μπορώ να κρύψω, τι πρέπει να δείξω, τι κερδίζω, τι χάνω...

Οι δύο προηγούμενες δημοσκοπήσεις της Κυβέρνησης για τις δύο πορείες διαμαρτυρίας, ανατράπηκαν από το ΤΣΟΥΝΑΜΙ και το ΠΟΔΟΒΟΛΗΤΟ του εκπαιδευτικού κόσμου!!!

Και τώρα, για ακόμη μια φορά η ΕΝΟΤΗΤΑ, η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ο ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ του εκπαιδευτικού κόσμου θα τους εκπλήξει!!!

Η κοινωνία αν συγκρίνει αυτό που εισηγηθήκαμε σε σχέση με την πρόταση που είχαμε μπροστά μας θα καταλάβει ότι... Η Κυβέρνηση επιζητούσε και επέλεξε τη σύγκρουση, την αναστάτωση, τη διάλυση στο Δημόσιο Σχολείο!

Ο εκπαιδευτικός κόσμος απαντάει... ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

 

10