Γιατί υπήρχε μόνο η υπογραφή του Προέδρου της ΠΟΕΔ στην πρόταση

Γιατί υπήρχε μόνο η υπογραφή του Προέδρου της ΠΟΕΔ στην πρόταση

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για τη δημόσια παιδεία μετά την χθεσινή απόρριψη από την Διυπουργική Επιτροπή της θέσης των εκπαιδευτικών οργανώσεων για έξοδο από την κρίση στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ ετοιμάζονται για δυναμικά μέτρα συμπεριλαμβανομένων και των απεργιακών. Για το πότε θα εφαρμοστούν απεργιακά, ή/και άλλα μέτρα είναι κάτι το οποίο θα αποφασιστεί κατά τη σημερινή κοινή συνεδρία των οργανώσεων.

 

Στις 5 σήμερα το απόγευμα συνέρχονται σε ξεχωριστές συνεδρίες τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια (ΚΔΣ) των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων για να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να λάβουν τις αποφάσεις τους, και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρία των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων των οργανώσεων, όπου και θα παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.  

Η ακριβής ώρα της κοινής συνεδρίας των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων θα εξαρτηθεί από το χρόνο που χρειάζεται κάθε οργάνωση με τα συλλογικά της όργανα για να ολοκληρώσει της εσωτερικές διαδικασίες της.  

Όπως τόνισε συντεχνιακή πηγή στο ΚΥΠΕ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συμπορεύονται μαζί και τα επόμενα βήματα τους θα είναι από κοινού.  

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού εκπροσωπούσε και τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις και σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ήταν ο συντονιστής και γι’ αυτό υπήρχε μόνο η υπογραφή του στην επιστολή που αποστάλθηκε στη Διυπουργική Επιτροπή που ορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για να διαχειριστεί την κρίση στην παιδεία, αλλά η θέση που δόθηκε είναι κοινή των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μια εισήγηση που αναμένεται να κατατεθεί κατά τις σημερινές συνεδρίες είναι όπως καθοριστούν οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα από την ερχόμενη εβδομάδα, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους γονείς να διευθετήσουν το που θα αφήσουν τα παιδιά τους.  

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις "έχουν κρυμμένο «άσο» στο μανίκι τους", και μέσα από τις εισηγήσεις που αναμένεται να τεθούν ενώπιον των μελών των ΚΔΣ των οργανώσεων θα αφορά και τις εγκαταστάσεις στις σχολικές μονάδες, αλλά και τα κλιμακωτά μέτρα.

10