Τους «ξέφυγε» ο παιδεραστής και τώρα βάζουν δικλείδες

Τους «ξέφυγε» ο παιδεραστής και τώρα βάζουν δικλείδες

Διαστάσεις προσλαμβάνει η αποφυλάκιση με προεδρική χάρη άνδρα ο οποίος καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου. Ασφαλείς πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης αναφέρουν ότι η πρόεδρος του  Συμβουλίου Φωνή που διαχειρίζεται την εθνική στρατηγική για τα θέματα σεξουαλικής κακοποίησης Αναστασία Παπαδοπούλου συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Ο Πρόεδρος ανέφερε  ότι θα εξετάσει την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων που θα αποτρέπουν παρόμοια περιστατικά.

Παράλληλα, η κ. Παπαδοπούλου θα συναντηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα με τον Πρόεδρο για να συζητήσουν εκτενώς το θέμα.

 

Δεν είναι νόμος

Η απονομή προεδρικής χάριτος δεν αποτελεί νομοθεσία, απλώς είναι συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκτελείται από τον Γενικό Εισαγγελέα. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πρώτη, αφού με βάση τη συνήθη πρακτική δεν παραχωρείται προεδρική χάρη στις ακόλουθες περιπτώσεις: Για σεξουαλικά αδικήματα, υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, φόνους και υποθέσεις ναρκωτικών.

Προσφάτως, έγινε τροποποίηση στη νομοθεσία και εάν δεν γίνουν τροποποιήσεις θα ακολουθήσουν και άλλες περιπτώσεις. Η απονομή προεδρικής χάριτος δεν μπορεί να ανακληθεί.

Ούτε από τη Βουλή

Όπως πληροφορείται η Offsite, την Επιτροπή Νομικών δεν απασχόλησε οποιαδήποτε αλλαγή κριτηρίων αποφυλάκισης καταδίκων με προεδρική χάρη.

         

10