Υπέρ ή κατά των απεργιών των εκπαιδευτικών;Πολίτες απαντούν (vid)

Υπέρ ή κατά των απεργιών των εκπαιδευτικών;Πολίτες απαντούν (vid)

Διχασμένη φαίνεται ότι είναι η κοινή γνώμη σχετικά με τα όσα εκτυλίσσονται στον χώρο της παιδείας. Με αφορμή την χθεσινή απόφαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων για 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη και την Τετάρτη, ρωτήσαμε πολίτες για το πώς αντικρύζουν τη λήψη μέτρων. 

Οι απόψεις διίστανται. 

«Θεωρώ ότι πρώτα απ' όλα είναι κρίμα τα μωρά. Σίγουρα έχουν δικαιώματα να απεργούν για να ζητήσουν τα δικαιώματα τους. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με το τι πρέπει να κάμουμε για τα μωρά μας. Θεωρώ ότι αυτά τα πράγματα ήταν συζητήσιμα και πριν την περσινή σχολική χρονιά και θα μπορούσαν να τα συζητήσουν πιο πριν και όχι να δράσουν τελευταία ώρα, στο ξεκίνημα και στην προσαρμογή των μωρών.Σίγουρα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν αυτά που πρέπει αλλά ας το κάνουν τα Σαββατοκυρίακα που δεν επηρεάζει κανέναν και ειδικά τα μωρά. Αυτή η κατάσταση μπορούσε να λυθεί ίσως, διαφορετικά. Και η μία πλευρά έχει δίκαιο και η άλλη. Όλοι για μένα το χειρίστηκαν λάθος. Σίγουρα, το Υπουργείο θα μπορούσε να χειριστεί το θέμα με πιο ήπιους τόνους. Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να σκέφτονται και τους υπόλοιπους. Εγώ εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα. Δεν έκανα ποτέ 8ωρο, τις πλείστες φορές δουλεύω εννέα ή 10 ώρες και όταν σχολάσω το τηλέφωνο μου ακόμη θα χτυπά για δουλειά. Τα Σαββατοκυρίακα μου ποτέ δεν είναι Σαββατοκυρίακα και έχω τρία μωρά».

Ελίζα Ηλιάδου

«Συμφωνώ για τους σωστούς λόγους. Για καλύτερη παιδεία όχι για τις ώρες που λένε. Δεν είναι η μία ώρα, αλλά όλα τα διαδικαστικά που γίνονται για εκείνη την ώρα.Για την σωστή παιδεία, για να έρθουν σωστά βιβλία, που όσο γνωρίζω δεν υπάρχουν, κατάλληλα κτήρια και κατάλληλες συνθήκες για τους δασκάλους και κυρίως για τα παιδιά. Όταν ο άλλος λέει ότι θέλει διάλογο αλλά δεν πάει με ανοιχτά χαρτιά, να ξεκινήσει μια διαδικασία και επιβάλλει, η απόφαση για απεργίες ήταν η έσχατη λύση».

Ηρώ Ηροδότου

Δείτε δηλώσεις στο βίντεο:

Σε σημερινό ρεπορτάζ της OffsiteCy που υπογράφει ο συνάδελφος Αντρέας Πολυκάρπου, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικών Σχολείων, δια στόματος του Προέδρου της, Σωτήρη Χριστοφή τάσσεται κατά των απεργιών «αφού εντέλει στρέφονται ενάντια στα παιδιά αλλά και στους γονείς». 

10