4 επαγγελματικές συμβουλές για να εφαρμόσεις το κονσίλερ σου

4 επαγγελματικές συμβουλές για να εφαρμόσεις το κονσίλερ σου
Έτσι θα περιορίσεις το ενδεχόμενο να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα

 

Ας το παραδεχτούμε, το concealer έχει γίνει πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής beauty ρουτίνας κάθε γυναίκας. Άλλωστε, λίγη και μόνο ποσότητά του αρκεί για να αποκτήσεις ένα βλέμμα ξεκούραστο, γοητευτικό και καθαρό! Σύμφωνα με διάσημους makeup artists υπάρχουν μερικά «ιδιοφυή» κόλπα που μπορείς και εσύ να εφαρμόσεις για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

1 Χρησιμοποίησε setting powder (αλλά όχι με υπερβολή)

Mε λίγη ποσότητα από μία setting powder, θα εξασφαλίσεις έξτρα σταθερότητα του concealer και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό που πρέπει όμως να προσέξεις είναι να επιλέξεις μια πούδρα με ελαφριά σύνθεση και η τοποθέτησή της να γίνει με φειδώ ώστε να αποφύγεις αυτά τα αντιαισθητικά λευκά σημάδια (μην ανησυχείς, όλες το έχουν πάθει, ακόμα και οι πιο διάσημες).

2Τοποθέτησε το concealer σου… στρατηγικά

Τα σημεία που τοποθετείς το concealer σου είναι πολύ σημαντικά. Συνήθως οι μαύροι κύκλοι σχηματίζονται στην εσωτερική γωνία του ματιού, οπότε δώσε έμφαση κυρίως σε αυτό το σημείο το οποίο είναι συνήθως πιο μαλακό και βοηθά στην πιο σταθερή εφαρμογή. Eπίσης, αν θέλεις παράλληλα με κάλυψη να πετύχεις και ανόρθωση και ένα φυσικό αποτέλεσμα lifting στα μάτια, τότε σχημάτισε κάτω από αυτά ένα τρίγωνο. Έτσι, θα δώσεις και έξτρα λάμψη και φως καθώς και μία αίσθηση ξεκούρασης.

concealer-mistakes-feat.jpg

3 Επίλεξε μία φόρμουλα ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες

Η επιλογή της κατάλληλης φόρμουλας είναι και αυτή που θα σου δώσει το αποτέλεσμα που θέλεις. Αν θέλεις έξτρα κάλυψη και ένα «ψεύτικο» αποτέλεσμα θα πρέπει να επιλέξεις και πιο συμπυκνωμένες συνθέσεις και να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι γρήγορα θα σχηματίσουν λεπτές γραμμές και θα δείχνουν αρκετά «βαριές». Αν πάλι στόχος σου είναι να δείχνεις φυσική, ένα προϊόν με ελαφριά κρεμώδη μορφή και μέτρια κάλυψη είναι και η ιδανική επιλογή.

4 Προετοίμασε το δέρμα σου χρησιμοποιώντας μία κρέμα ματιών

Ένα όχι τόσο διαδεδομένο αλλά τόσο σημαντικό βήμα είναι η προετοιμασία της περιοχής των ματιών. Τοποθέτησε την κρέμα ματιών σου λίγο πριν την εφαρμογή του προϊόντα, δίνοντάς της αρκετό χρόνο να απορροφηθεί και έπειτα πράξε όπως συνήθως. Pro tip: Αν δεν έχεις αρκετό χρόνο, μετά την τοποθέτηση της κρέμας σου βάλε ένα χαρτομάντιλο στην περιοχή κάτω από τα μάτια και πίεσε ελαφρώς. Αυτό θα απορροφήσει την περίσσια κρέμα και θα προετοιμάσει το δέρμα σου για την εφαρμογή του concealer.

top.jpg

 

25