3 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες στα μάτια

3 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες στα μάτια
Από την κρέμα ματιών μέχρι τα γυαλιά ηλίου

Όσες γυναίκες είναι εκφραστικές, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, γνωστές και ως «πόδι της χήνας» κάνουν από νωρίς την εμφάνισή τους. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις από το χαμόγελο ή το συνοφρύωμα και γενικότερα κάθε έκφραση που κάνει το πρόσωπό μας, προκαλεί συσπάσεις γύρω από το μάτι. Επιπλέον ο ήλιος και συγκεκριμένα οι υπεριώδεις ακτίνες που κατατρέφουνν τις ίνες κολλαγόνου, είναι ένας ακόμη βασικός παράγοντας.

Οι πιο απλές λύσεις για την αντιμετώπισή τους είναι τρεις:

Η πιο βασική είναι η κρέμα ματιών, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση, όπως ακριβώς η προσώπου. Με ήπιες, επαναλαμβανόμενες κινήσεις γύρω από το κινητό βλέφαρο κάνουμε απαλό μασάζ, ενώ εφαρμόζουμε παράλληλα το προϊόν και βοηθάμε τους μύες να χαλαρώσουν.

augenmassage.jpg

Προσοχή στο ντεμακιγιάζ και γενικότερα με κάθε κίνηση στη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου. Είναι μία από τις πιο ευαίσθητες, όπου το δέρμα είναι αρκετά λεπτό. Οτιδήποτε κάνουμε στα μάτια, πρέπει να γίνεται με ήπιες, ήρεμες κινήσεις. Το ντεμακιγιάζ είναι μια διαδιασία που κάνουμε καθημερινά και πολλές φορές για να ξεβάψουμε τη μάσκαρα και το μολύβι, ερεθίζουμε το μάτι. Επενδύουμε σε ένα καλό προϊόν ντεμακιγιάζ και κινούμαστε στην περιοχή με απαλές κινήσεις. Στη συνέχεια πάντα ενυδατώνουμε με κρέμα ματιών.

Σημαντικά επίσης είναι τα γυαλιά ηλίου. Βλέπετε αυτή η κίνηση που κάνουμε με τα μάτια, όταν μας ενοχλεί το φως του ήλιου είναι μία από τις βασικές αιτίες για τη δημιουργία λεπτών γραμμών. Σε καθημερινή βάση όπως καλύπτουμε το πρόσωπό μας με αντηλιακό, φροντίζουμε να φοράμε και τα γυαλιά ηλίου.

 

25