Γιατί το αντηλιακό είναι απαραίτητο και το χειμώνα

Γιατί το αντηλιακό είναι απαραίτητο και το χειμώνα
Η ζημιά από τον ήλιο γίνεται σταδιακά και όχι μόνο το καλοκαίρι

Είναι απαραίτητο να φοράμε αντηλιακή κρέμα όλο το χρόνο; Οι ειδικοί απαντούν ομόφωνα ναι! Η έκθεση στον ήλιο ενοχοποιείται πρωταρχικά για την πρόωρη γήρανση και μην ξεχνάς ότι ζεις σε μια χώρα με έντονη ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες γεγονός που κάνει την καθημερινή χρήση της επιβεβλημένη.

kryo.jpg

Στην περίπτωση μάλιστα που χρησιμοποιείς λευκαντικά προϊόντα για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση λεκέδων και καφέ κηλίδων, πρέπει απαραιτήτως να ολοκληρώνεις τη φροντίδα με αντηλιακό προϊόν.

Η φθορά της επιδερμίδας από την έκθεση στον ήλιο, γίνεται σταδιακά, ανεξάρτητα από το αν προκαλείται ηλιακό έγκαυμα. Εκτός από τον καρκίνο του δέρματος και τα εγκαύματα, υπάρχουν και άλλες επιπτώσεις, όπως η πρόκληση ρυτίδων, η πρόωρη γήρανση και η "τραχιά" εμφάνιση του δέρματος. Μελέτες, επίσης, δείχνουν πως η διαρκής έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Τα πιο ευάλωτα σημεία του σώματός σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι το πρόσωπο και τα χέρια. Το χειμώνα, η θερμότητα του ήλιου είναι λιγότερη λόγω της γωνίας του ηλιακού φωτός, αλλά οι υπεριώδεις Α και Β ακτίνες εξακολουθούν να είναι αρκετά ισχυρές ώστε να προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα.

25