Που κάνουμε λάθος στη φροντίδα της επιδερμίδας το χειμώνα

Που κάνουμε λάθος στη φροντίδα της επιδερμίδας το χειμώνα

06/12/2017 - 22:17
Πώς να τα αποφύγουμε
Της Κούλας Θεμιστοκλέους

Ποια λάθη στη ρουτίνα ομορφιάς κάνουμε κατά τους χειμερινούς μήνες και γιατί πρέπει να τα αποφύγουμε:
1. Ξεχνάμε να φορέσουμε αντηλιακό: 
Η εφαρμογή αντηλιακού στο πρόσωπο και το σώμα είναι συνήθεια που ξεχνάμε ή παραβλέπουμε το χειμώνα, παρότι ζούμε σε μια χώρα με έντονη ηλιοφάνεια. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό έστω η ενυδατική κρέμα ή το make up μας να έχει αντηλιακό στη σύνθεσή του ή απλά να μην ξεχνάμε να εφαρμόζουμε το αντηλιακό καθημερινά. 
Ακόμα και τις ημέρες που υπάρχει συννεφιά, ο ήλιος συνεχίζει να καίει, οπότε χρησιμοποιείστε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασία τουλάχιστον 15 SPF. 

dry-winter-skin.jpg
2.Παραλείπουμε να ενυδατώσουμε τον οργανισμό μας:
Μπορεί η ενυδάτωση να αποτελεί ζητούμενο κατά τους θερινούς μήνες, όμως το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και το χειμώνα. Οπότε, οφείλουμε να καταναλώνουμε αρκετό νερό και να εφαρμόζουμε ενυδατική μάσκα στο πρόσωπο καθώς η ξηροδερμία εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών το χειμώνα είναι έντονη. 
Εν τω μεταξύ, η ρύπανση του περιβάλλοντος δεν σταματά κατά τους χειμερινούς μήνες, οπότε, το να χρησιμοποιούμε προϊόντα ενυδάτωσης τακτικά μέσα στην ημέρα, εξασφαλίζει την απαραίτητη ενυδάτωση που χρειάζεται το δέρμα. Άλλωστε, η σωστή ενυδάτωση, βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων και την λάμψη της επιδερμίδας. 

Κάνουμε πολύ ζεστά ντους: 
Το χειμώνα, η επιδερμίδα γίνεται πιο ξηρή, με αποτέλεσμα, δερματικά προβλήματα όπως το έκζεμα ή η ακμή να κάνουν την εμφάνισή τους πιο έντονα. Το καυτό νερό μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση της ευαίσθητης επιδερμίδας, οπότε τα χλιαρά ντους είναι αυτό που χρειάζεστε. 

wsc_1.jpg
Ξεχνάμε την απολέπιση:
Μπορεί η απολέπιση να είναι δημοφιλής το καλοκαίρι, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και το χειμώνα. Κάτι το κρύο, κάτι τα πολλά ρούχα που φοράμε, η απολέπιση σταματά να είναι αγαπημένη συνήθεια στη ρουτίνα ομορφιάς μας κι αυτό αποτελεί μέγα λάθος. 
Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα απολέπισης για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και δώστε έμφαση στην μετέπειτα ενυδάτωση της επιδερμίδας, ειδικά αν υποφέρετε από εποχική ξηροδερμία ή ακμή. 

Δεν ενυδατώνουμε τα χείλη μας:
Τα χείλη μας, που είναι διαρκώς εκτεθειμένα στις ακραίες καιρικές θερμοκρασίες, απαιτούν και το χειμώνα, απολέπιση, βαθιά ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία. Εκτός από το κραγιόν, θυμηθείτε να περιποιηθείτε τα χείλη σας με τα απαραίτητα προϊόντα με βάση το κερί μέλισσας ή τη βαζελίνη. 

Δεν προστατεύουμε τα χέρια μας: 
Για να διατηρούμε απαλά τα χέρια μας το χειμώνα και να αποφεύγουμε τα σκασίματα και την ξηροδερμία, πρέπει, πέρα από τα γάντια, να χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα, ειδικά για τα χέρια!


Close