3 τρόποι για να κάνεις το glossy κραγιόν σου ματ

3 τρόποι για να κάνεις το glossy κραγιόν σου ματ
Η ματ υφή προσδίδει σικ χαρακτήρα

Έχεις ένα κραγιόν που το αγαπάς για το χρώμα του αλλά όχι και για την υφή του; Πριν το πετάξεις μάθε τους τρεις τρόπους που θα το μετατρέψουν σε ματ. Βασικό βήμα για τέλεια χείλη και καλύτερο αποτέλεσμα είναι να κάνεις απολέπιση και να ενυδατώνεις τα χείλη σου. Έτσι το κραγιόν, όποια υφή κι αν διαλέξεις, θα απλωθεί πολύ πιο ωραία και το μακιγιάζ σου θα μοιάζει πολύ πιο περιποιημένο. 

1. Πούδρα

Σίγουρα έχεις μία πούδρα που μάλλον έχεις επιλέξει το λάθος χρώμα και από την μέρα που την αγόρασες δεν την έχεις χρησιμοποιήσει. Εκτός από τη συνηθισμένη της χρήση στο πρόσωπο, μπορεί να εφαρμοστεί και στα χείλη σου για ματ αποτέλεσμα! 

Βάλε κανονικά το περίγραμμα στα χείλη σου με μολύβι, στους ίδιους τόνους με το κραγιόν που έχεις επιλέξει να φορέσεις. Από πάνω φόρεσε το κραγιόν σου. Με ένα πινελάκι, βάλε μικρή ποσότητα από την πούδρα πάνω σ’ αυτό και πέρασε στα χείλη σου. Εάν δεν έχεις πινέλο μπορείς να διαλέξεις σφουγγαράκι, πάλι βάλε μικρή ποσότητα πούδρα και πέρασε το στα χείλη σου με ταμποναριστές κινήσεις. Σε περίπτωση που δεν έχεις διαθέσιμο ούτε σφουγγαράκι μπορείς και με τα δάχτυλα να περάσεις την πούδρα στα χείλη. 

missoni_bss15_044.jpg

2. Χαρτομάντιλο

Το χαρτομάντιλο κάνει πιο σταθερό το αποτέλεσμα απομακρύνοντας την περιττή ποσότητα, εάν έχουμε βάλει λίγο παραπάνω. Ταυτόχρονα κάνει το glossy ματ!

Άνοιξε το στόμα και τοποθέτησε το χαρτί ανάμεσα στα χείλη σου και κλείσε το στόμα. Επανέλαβέ το 2-3 φορές.Σε περίπτωση που δεν σε ευχαριστεί το αποτέλεσμα, εάν δηλαδή δεν έχει γίνει τόσο ματ όσο ήθελες πάρε λίγη ποσότητα πούδρας σ’ ένα πινελάκι και πέρνα την στα χείλη σου, όπως αναφέραμε παραπάνω.

3. Σκιά ματιών

Διάλεξε μία σκιά που να ταιριάζει με το χρώμα του και κάνε ό,τι ακριβώς θα έκανες και με την πούδρα. Πάρε ένα πινέλο και πέρνα τη σκιά πάνω από το γυαλιστερό χρώμα σου. Έπειτα, πάρε ένα κομμάτι χαρτί και τοποθέτησέ το ανάμεσα στα χείλη σου, ώστε να απομακρύνει τη σκιά που περισσεύει και έτοιμη.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το ρουζ σου αλλά μόνο εάν θέλεις να φορέσεις κραγιόν σε ίδιους τόνους.

25