Κουνέλι Λεμονάτο με Άρωμα από Θυμάρι

Κουνέλι Λεμονάτο με Άρωμα από Θυμάρι
Ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο
 
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά 
 
Υλικά για 4  μερίδες
 
1 κουνέλι κομμένο σε 16 κομμάτια
50γρ βούτυρο
50μλ λάδι  
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
200μλ λευκό κρασί
800μλ ζωμό κοτόπουλο
Χυμό από 4 λεμόνια
400γρ μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα 
5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 
Αλάτι πιπέρι 
 
Εκτέλεση
 
1. Σε πολύ ζεστή κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι και σοτάρουμε το κουνέλι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές 
2. Έπειτα το κρεμμύδι να τσιγαριστή μαζί με το θυμάρι
3. Στην συνέχεια βάζουμε το χυμό λεμονιού και το κρασί. 
4. Τέλος ρίχνουμε όλο το ζωμό μέχρι που να σκεπάζει το κουνέλι
5. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 30 λεπτά   
6. Όταν έχει σχεδόν ψηθεί το κουνέλι ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά
7. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι