Πέννες με Σολομό, Μπρόκολο και Ασιατική Σάλτσα

Πέννες με Σολομό, Μπρόκολο και Ασιατική Σάλτσα
Θρεπτικό και νόστιμο πιάτο
 
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά 
 
Υλικά για 4  μερίδες
 
4 φλ. μακαρόνια ψημένα
400 γρ. φιλέτο σολομό κομμένο σε κύβους 
200 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μικρά κομμάτια 
30 γρ. βούτυρο
1/3  δέσμης κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 
2 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
50 ml Mirin 
100 ml σόγια
5 γρ. σουσάμι 
Εκτέλεση

 

1. Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί καλά και ροδοκοκκινίζουμε το σολομό για περίπου 2 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ να σοταριστούν ελαφρά.
3. Έπειτα προσθέτουμε το μπρόκολο, το Mirin, τη σόγια και τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να ζεσταθούν για περίπου 5 λεπτά.
4. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με σουσάμι.