Φιλέτο Τόνου με Ασιατική Σάλτσα

 Φιλέτο Τόνου με Ασιατική Σάλτσα
Ένα πιάτο με γεύση από την Άπω Ανατολή

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά  Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά 

Υλικά για 4  μερίδες 
400 γρ τόνο φιλέτο 
5 γρ σκόρδο λιωμένο 
5 γρ τζίντζερ λιωμένο 
40 ml teriyaki sauce 
16 κράκερ γαρίδας 
100 γρ σαλάτα από φύκια της θάλασσας
100 γρ σουσάμι 
200 ml λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση 
Μαρινάρετε το τόνο με τζίντζερ και σκόρδο και αφήστε τον για 20 λεπτά να απορροφήσει τα αρώματα
Σε καυτό τηγάνι σοτάρετε τον τόνο για 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά 
Σε πιάτο βάλτε τον τόνο και καλύψτε τον από όλες τις μεριές με το σουσάμι. Κόψτε τον σε φέτες 
Σε ζεστό λάδι τηγανίστε τα κράκερ γαρίδας 
Γεμίστε τα κράκερ γαρίδας με τη σαλάτα από φύκια και τον τόνο. Σερβίρετε με σάλτσα τεριάκι