Σαλάτα Κέικ

Σαλάτα Κέικ
Σαν 'γλυκιά' οπτασία στο πιάτο
 
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά 
 
Υλικά για 8 μερίδες
2 μέτρια παντζάρια βρασμένα 
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
4 μεγάλα καρότα βρασμένα
100γρ τυρί αρωματισμένο με καπνιστό σολομό
200 γρ μαγιονέζα
4 ντοματίνια
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα
1 αγγούρι 
50 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο 
Εκτέλεση
1. Τρίβουμε τα παντζάρια, τα καρότα και τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη, το κάθε ένα σε ξεχωριστή λεκάνη. 
2. Βάζουμε σε κάθε λεκάνη αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά μαγιονέζα ή γιαούρτι.  
3. Στην λεκάνη της πατάτας προσθέτουμε το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. 
4. Τοποθετούμε ένα στεφάνι φόρμας για κέικ χωρίς τον πάτο του σε μια επίπεδη πιατέλα. 
5. Αρχικά βάζουμε στη βάση το μείγμα της πατάτας, το απλώνουμε και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.  
6. Στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω από την πατάτα το μείγμα με το καρότο, το απλώνουμε και ισιώνουμε με μια σπάτουλα. 
7. Τέλος βάζουμε από πάνω από το καρότο το μείγμα με το παντζάρι, το απλώνουμε και ισιώνουμε με μια σπάτουλα. 
8. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το κρεμώδες τυρί μέχρι να μαλακώσει του βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε σε σακούλι ζαχαροπλαστικής έχοντας τοποθετήσει μπροστά τη μύτη σε σχήμα αστέρι. 
9. Γαρνίρουμε την τούρτα μας με τυρί και από πάνω κομμένα ντοματίνια στα 4. 
10. Στο κέντρο κόβουμε λεπτές φέτες από αγγουράκι και σχηματίζουμε μια μαργαρίτα. 
11. Κόβουμε προσεκτικά την φλούδα από μια ντομάτα και την τυλίγουμε να μοιάζει με τριαντάφυλλο. Την τοποθετούμε στο κέντρο της μαργαρίτας
12. Αφαιρούμε το στεφάνι προσεκτικά