Ελληνικός Γύρος με Κοτόπουλο

Ελληνικός  Γύρος με Κοτόπουλο
Εύκολο και υγιεινό πιάτο που λατρεύουν και τα παιδιά
 
Χρόνος μαριναρίσματος 8 ώρες  
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά 
  
Υλικά για 4  μερίδες  
4 πόδια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο  
1 σκελίδα σκόρδο 
4 γρ Κόλιανδρο ξηρό αλεσμένο 
4 γρ αρτυσιά / κύμινο σε σκόνη
4 γρ κάρδαμο σε σκόνη 
4 γρr πιπέρι Καγιέν σε σκόνη 
4 γρ ρίγανη 
5 γρ Σουμάκη
Χυμό από 1 λεμόνι 
20 ml Ελαιόλαδο 
100 γρ γιαούρτι 
4 ελληνικές πίττες 
1 αγγούρι 
1 Κρεμμύδι κόκκινο
Αλάτι 
 
Εκτέλεση 
1. Σε σακούλι τοποθετήστε τα κοτόπουλα, το σκόρδο τριμμένο, το Κόλιανδρο, το κύμινο, το κάρδαμο, το πιπέρι Καγιέν, αλάτι, ρίγανη, Σουμάκη, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι 
2. Κλείστε την τσάντα και ανακατέψτε πολύ καλά 
3. Αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστο 8 ώρες να απορροφήσει τις γεύσεις 
4. Σε μέτρια φωτιά ψήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δυο πλευρές 
5. Τελειώστε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για ακόμα 10 λεπτά 
6. Κόψτε το κοτόπουλο, την ντομάτα, το αγγούρι και το κρεμμύδι σε φέτες 
7. Ψήστε την πίτα και τοποθετήστε από πάνω όλα τα υλικά για το γύρο